Parking Ring Shopping wordt speel- en springparadijs op buitenspeeldag

© BDV
Redactie KW

In heel België was er woensdag de nationale buitenspeeldag. Winkelketen JBC toverde de parking Ring Shopping Kortrijk-Noord om tot een groot speel- en springparadijs.

Het is het tweede jaar op rij dat winkelketen JBC deelneemt aan de nationale buitenspeeldag. Vorig jaar beperkte die deelname zich nog tot het sluiten van de winkels, maar dit jaar doen vijftien West-Vlaamse JBC-filialen een hoop extra moeite. Het echtpaar Yuri Doom en Heidi Lefever baat samen de JBC-winkels in Kortrijk, Wevelgem en Izegem uit en nam het initiatief om de parking van Ring Shopping Kortrijk-Noord om te toveren tot een waar speelparadijs.

“Om het speelparadijs op poten te zetten hebben we hulp gekregen van vzw Kloen”, vertelt Yuri. Die vzw zet zich in voor de werking van Cliniclowns. Naast verschillende soorten springkastelen stond er ook een speelbus op de parking van het Ring Shopping geparkeerd en konden de kinderen er op een gocartparcours rijden.

Ook Jade, Michèle en Mathias, drie van de vier kinderen van Kortrijkzane Ingeborg Hoornaert leven zich samen met hun vriendin Kayley uit op de verschillende springkastelen. “Ik zag het evenement gisteren pas op Facebook passeren”, vertelt Ingeborg. Toch heeft ze niet getwijfeld om met de kinderen het evenement te bezoeken. “De kinderen zijn zich hier al de hele middag aan het amuseren en dat is wat telt.”

Even later bevestigen de vier de woorden van Ingeborg. “Er is voor iedereen wel iets die leuk is”, vertelt de twaalfjarige Mathias. “Zelf hou ik het meest van het springkasteel waarop je een klimparcours moet volgen”, vertelt hij. Zijn jongste zusje Jade (5) vertoeft dan weer het liefst van al in het disco-springkasteel. “Omdat ik erg van muziek hou“, vertelt ze een beetje beschaamd.

Yuri & Heidi klokken de dag af op zo’n tweehonderd kinderen. “We hebben bandjes uitgedeeld om de tel bij te houden”, weet Heidi. Al waren er voor openingstijd al enkele wildebrassen zich al aan het uitleven op de verschillende springkasten. “Maar die tellen we er niet bij”, lacht ze.

(BDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier