Parcours voor BMX’ers en RC cars weer verdwenen: “We kunnen zoeken naar definitieve oplossing

FOTO: TV6 37 KOR dirt track 1Onderschrift: alle attributen, heuvels en houtwerk werd reeds weggehaald. De opbouw van de werfsite is momenteel in volle gang.
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

In april van dit jaar opende aan de Kleine Appel een experimenteel parcours waar liefhebbers van BMX en telegeleide auto’s hun gang konden gaan. Het braakliggend terrein aan de kluifrotonde was daar de meest geschikte locatie. Heel wat sportliefhebbers doken afgelopen zomer dan ook niet onder in het water van het nabijgelegen zwembad maar haalden hun twee- of vierwielers boven om te genieten van dit pareltje nabij Kortrijk centrum. Tot eind vorige week.

Het project van 22.500 euro werd eerder dit jaar met open armen ontvangen tot eind vorige week toen de afbraak ervan in ijltempo in gang werd gezet. “Er was geen specifieke einddatum voor dit project maar we hoopten eigenlijk op oktober of november. Omdat de werken aan de stationsomgeving geen vertraging meer opliepen moest de site vorige week volledig vrijgemaakt worden om er een werfzone van te maken”, legt schepen van Jeugd Bert Herrewyn uit.

Evaluatie

Momenteel wordt er samen gezeten met alle betrokken partijen om het gehele concept te evalueren en na te gaan of er nog steeds nood is aan een dergelijk parcours. “We overleggen met iedereen die hieraan mee gewerkt heeft en er gebruik van maakte, om de nood en verlangens ervan te bekijken. Daarmee kunnen we dan aan de slag gaan om nieuwe locaties te vinden voor een definitief parcours. Momenteel kunnen BMX’ers wel terecht in Kooigem en aan de skatebowl maar als de vraag echt groot en haalbaar is bekijken we uiteraard de mogelijkheid om hieraan tegemoet te komen. Ook de bestuurders van de telegeleide autootjes zijn razend enthousiast”, besluit Bert Herrewyn.

Momenteel wordt de site heropgebouwd naar de oorspronkelijke werfzone voor de aanleg van de fietstunnels onder de sporen. Die site zal lopen tot aan het Conservatoriumplein. BMX’ers kunnen voorlopig terecht aan de skatebowl of het nieuwe skatepark in Kooigem. Voor de RC cars worden de mogelijkheden bekeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier