In die brievenbussen - 'omgetoverde' schoendozen - kunnen ouders nu hun verzoekschriften kwijt voor behoud van het bedreigde wijkschooltje. De ouders pikken het immers niet dat de vestiging binnen een vijftal jaar de deuren zou moeten sluiten, en geven zich ook niet zomaar gewonnen. Ze verenigden zich in een actiecomité dat de naam 'De vrienden van de Zilvermeeuw Uitkerke' draagt. Er is ook een facebookpagina.

"We hebben de handen in elkaar geslagen en gaan ons verzoekschrift officieel indienen op 16 september. Om op de gemeenteraad van 8 oktober de garantie te hebben dat de school blijft voortbestaan of, indien mogelijk, er een gemeenteschool van te maken", zegt initiatiefneemster Stefanie Beullens.

Samen met andere ondernemende mama's ontwierp ze ook een affiche. "De spandoeken die onze kinderen gemaakt hebben, werden intussen zonder enige vorm van communicatie verwijderd. Morgen hangen we er nieuwe want onze kinderen knutselen nu eenmaal graag. En we zullen met ons protest deze zomer ook op heel wat evenementen te vinden zijn", klinkt het strijdvaardig.

(WK)

In die brievenbussen - 'omgetoverde' schoendozen - kunnen ouders nu hun verzoekschriften kwijt voor behoud van het bedreigde wijkschooltje. De ouders pikken het immers niet dat de vestiging binnen een vijftal jaar de deuren zou moeten sluiten, en geven zich ook niet zomaar gewonnen. Ze verenigden zich in een actiecomité dat de naam 'De vrienden van de Zilvermeeuw Uitkerke' draagt. Er is ook een facebookpagina. "We hebben de handen in elkaar geslagen en gaan ons verzoekschrift officieel indienen op 16 september. Om op de gemeenteraad van 8 oktober de garantie te hebben dat de school blijft voortbestaan of, indien mogelijk, er een gemeenteschool van te maken", zegt initiatiefneemster Stefanie Beullens. Samen met andere ondernemende mama's ontwierp ze ook een affiche. "De spandoeken die onze kinderen gemaakt hebben, werden intussen zonder enige vorm van communicatie verwijderd. Morgen hangen we er nieuwe want onze kinderen knutselen nu eenmaal graag. En we zullen met ons protest deze zomer ook op heel wat evenementen te vinden zijn", klinkt het strijdvaardig.(WK)