Ouderraden organiseren nieuwe kampeernacht in Staden

(foto JCR)
Redactie KW

De ouderraden van alle Groot-Stadense scholen organiseren op vrijdag 28 juni de tweede editie van ‘Camping Eugène’. Kinderen en hun ouders kunnen daarbij ter gelegenheid van het einde van het schooljaar een nachtje kamperen. Vorig jaar was het Eugène Dermautpark in Staden de campinglocatie. Dit jaar wordt gekozen voor de ‘Keuneleute’ in deelgemeente Westrozebeke.

Camping Eugène is een organisatie van de ouderverenigingen van de acht Groot-Stadense scholen. Het idee voor Camping Eugène ontsproot bij het duo Wouter Van Vooren en Pieter Bouckaert. Ze lagen eerder ook aan de basis van de Zombietrail, een totaalevenement met één grote doelstelling. “Dat doel is het samenbrengen van mensen ongeacht hun afkomst, rang of stand, handicap of eender welke beperking.”, legt Wouter Van Vooren uit. “Aan de trail kunnen niet alleen geoefende lopers, maar ook wandelaars, mensen met een beperking en gezinnen deelnemen. Onderweg doorkruisen de deelnemers verschillende ‘zombiezones’, elk in een ander Halloweenthema.”

De trail wordt telkens de zaterdag voor Allerheiligen ingericht. Een eerste editie lokte meteen 1.324 deelnemers, de tweede editie was goed voor 1.929 deelnemers. De opbrengst wordt steeds over een aantal goede doelen verdeeld. “Het was Pieter die met het idee voor de trail op proppen kwam”, vertelt Wouter Van Vooren, “Pieter is heel creatief en heeft schitterende ideeën. Hij heeft echter iemand nodig om die uit te werken.”

Die iemand bleek uiteindelijk Wouter te zijn. Ook voor Camping Eugène sloegen Wouter en Pieter de handen in elkaar. “Zowel Pieter als ik hadden een kampeeravond in gedachten als afsluiter van het schooljaar”, weet Wouter.

“Pieter had toen het idee om de ouderraden van alle Groot-Stadense scholen bij de organisatie te betrekken.”

Kriebelbeestjes zoeken

De eerste ‘Camping Eugène’ vond op 29 juni vorig jaar in het Eugène Dermautpark plaats. “Bij Camping Eugène krijgen ouders en kinderen de gelegenheid om een nachtje buiten te kamperen”, legt Wouter Van Vooren uit. “Er wordt ook voor flink wat animatie gezorgd. Zo kregen de kinderen bij de vorige editie onder andere de gelegenheid om samen met Natuurpunt op zoek te gaan naar kriebelbeestjes, terwijl gemeentelijke speelpleinwerking De Dagvlinder hen onderdompelde in de wereld van schmink en street-art. Daarnaast kon er onbeperkt geknutseld worden, konden de beentjes losgegooid worden tijdens de kinderfuif en kon er voor het slapengaan ook geluisterd worden naar een verhaaltje. De honger werd gestild met hamburgers of veggieburgers met groentjes, ijsjes en popcorn. De volgende morgen werd na de ochtendgymnastiek gezorgd voor een lekker ontbijt.”

De eerste Camping Eugène bleek meteen een voltreffer. Er bleven toen 288 ouders en kinderen overnachten in het park

De eerste Camping Eugène bleek meteen een voltreffer. “Er bleven toen 288 ouders en kinderen overnachten in het park”, weet Wouter Van Vooren. “Er was echter ook een aantal kinderen en ouders dat niet bleef overnachten waardoor we in totaal 320 à 330 bezoekers mochten verwelkomen.” Het was dan ook vlug duidelijk dat er een tweede editie van Camping Eugène zou komen. “We dachten er toen al aan om de volgende editie in een andere deelgemeente plaats te laten vinden”, aldus Wouter. “Maar het was natuurlijk zaak om een goede locatie te vinden.” Die locatie werd uiteindelijk gevonden op een bijzonder ruim stuk grond aan ‘De Keuneleute’ in de Wulfwinkelstraat in Westrozebeke in de onmiddellijke nabijheid van de openbare barbecue. “Het concept is hetzelfde als vorig jaar”, stelt Wouter. “Er zal opnieuw voor de nodige animatie gezorgd worden, terwijl er ook gezorgd wordt voor spijs en drank aan democratische prijzen.” (BCH)

Camping Eugene vindt op vrijdag 28 juni plaats. Inschrijven kan nu al via www.campingeugene.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier