Ouderraden CDI-scholen geven Iepers internaat een financieel steuntje

Isabel Depuydt overhandigde de cheque aan Barbara Debonne in aanwezigheid van een aantal internen en leden van de verschillende ouderraden. © EG
Redactie KW

Het Iepers internaat, verbonden aan de vijf katholieke scholen in Ieper, kreeg van de ouderraden 700 euro waarmee onder meer een voetbaltafel werd aangekocht.

“Sommige ouders van de respectieve ouderraden hebben één of meerdere leerlingen in het Ieperse internaat zitten”, verduidelijken Isabel Depuydt en Ludivine Swyngedauw van de ouderraad van het VTI Ieper die beiden het initiatief namen. “We hebben elke ouderraad kunnen inschakelen om mee te werken aan acties om uiteindelijk een bedrag van 700 euro te kunnen inzamelen voor het Ieperse internaat. Het is overigens de eerste keer dat alle ouderraden samenwerken en samenkomen om de werking en de visie van het internaat beter te leren kennen en eens samen te vergaderen en te keuvelen.”

Activiteiten om geld te verzamelen

Het Ieperse internaat, gevestigd in de Heilige Familie, startte een 10-tal jaar geleden met 12 internen. “Door de uitbreidingswerken konden wij meer internen huisvesten en kunnen wij maximaal 50 internen opvangen. Ook het team werd uitgebreid met vier gemotiveerde en toffe collega’s die de respectieve graden onder hun vleugels nemen”, vertelt beheerder Barbara Debonne. “Vorig jaar zijn wij gestart met het organiseren van een aantal activiteiten om te voorzien in de aankoop van een nieuwe voetbaltafel. Onze internen engageerden zich om eierkoeken te verkopen, er werd een bootcamp georganiseerd waarbij ouders een kleine bijdrage betaalden om de nieuwjaarkilo’s eraf te werken, er werd gesponsord voor een wekelijkse loopsessie, enzovoort. De spaarpot werd gestaag gevuld en toen kwam het fantastische nieuws dat de diverse ouderraden het internaat een duwtje in de rug wilden geven. Met de steun van 700 euro kunnen we nog meer extra ontspanningsmogelijkheden voor onze internen voorzien.” (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier