Oud-leerlingen College Veurne schieten massaal te hulp

Een verlaten College Veurne. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

College Veurne kan rekenen op de spontane hulp van oud-leerlingen die de zesdejaars willen helpen bij het kiezen van hun toekomstige studierichting. Op de socialemediakanalen zijn leerkrachten en leerlingen actief bezig om de verbondenheid te stimuleren en dagen ze elkaar uit met ‘challenges van de week’.

Door de coronacrisis kunnen universiteiten en hogescholen geen opendeurdagen en openlesmomenten organiseren die de zesdejaars van het college kunnen helpen bij hun toekomstige studiekeuze. “De laatste dagen hebben we tal van aanvragen van oud-leerlingen gekregen die onze zesdejaars willen bijstaan met alle praktische informatie over hun komende studierichting” zegt leerkracht Luc Joye.

“Oud-leerlinge Elise Debeuckelaere bezorgde ons een lijst met maar liefst 73 namen van oud-leerlingen uit diverse studierichtingen. We hebben dan besloten om zelf het initiatief te coördineren en dinsdag op onze Facebookpagina een oproep gedaan naar oud-leerlingen. Daarop zijn in anderhalve dag maar liefst 168 reacties gekomen. In totaal hebben we dus al 241 oud-leerlingen die bereid zijn om de zesdejaars die hen contacteren te helpen met relevante info. Dit is toch een hele mooie vorm van samenwerking tussen oud-leerlingen en leerlingen!”

“Nu de school gesloten is, bieden we niet alleen online lessen aan, maar proberen we ook een beetje sfeer en samenhorigheid onder de leerlingen te brengen tegen de verveling van het thuiszitten” vervolgt Luc. “De sportleerkrachten en leerlingen van de sportraad sloegen de handen in elkaar tijdens een online vergadering en hebben de Facebookgroep ‘College Veurne – Strong together – challenge’ opgericht. Op die Facebookpagina posten ze sportieve tips die haalbaar zijn binnen de regeringsmaatregelen. Alle leerlingen van de sportraad namen een filmpje op van een sportieve thuisactiviteit, waarmee ze hun medeleerlingen willen inspireren.”

Oud-leerlingen College Veurne schieten massaal te hulp

De leerlingenraad pakte nog met een ander mooi initiatief uit: elke quarantaineweek schotelen zij de medeleerlingen drie of vier haalbare challenges voor, die gebundeld worden op de Instagrampagina collegeveurne, onder de hashtag #collegetegendeverveling.”

De challenges van de week

1) zoek op een creatieve manier contact met de grootouders die je momenteel niet mag bezoeken

2) druk je respect voor het zorgpersoneel op originele wijze uit

3) ga op de foto met een dier

4) zoek online een medeleerling met een matchingoutfit en maak daar een fotocollage van. Bedoeling is dat leerlingen dan een mooi fotobewijs doorsturen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier