Oostkamps teken- en jeugdmuziekatelier worden deeltijds kunstonderwijs

De samenwerking met het deeltijdse kunstonderwijs betekent een stap vooruit voor de leerlingen die hun talenten verder willen uitbouwen, aldus de verschillende participanten: Anne-Marie Pattyn, ontslagnemend voorzitter Paul Gervoyse en Jaak Van Hulle van het tekenatelier, burgemeester de Keyser namens de gemeente en directeur Joost Goethals van de Brugse stedelijke academie. © PH
Redactie KW

Vanaf september gaat het Oostkamps tekenatelier volledig over in het deeltijds kunstonderwijs. De overgang van het Jeugdmuziekatelier gebeurt geleidelijk aan over een periode van drie jaar. Een bredere en officiële basis voor de Oostkampse leerlingen die zich verder willen verfijnen in kunst en muziek.

Sinds februari 2018 is er voor het deeltijds kunstonderwijs een nieuw decreet van kracht. Hierdoor hebben academies meer vrijheid en autonomie in het organiseren van opleidingen en kunnen ze hun opleidingsaanbod flexibel aanvullen. Samenwerken met een vestigingsplaats in een andere gemeente is hiervan een mooi voorbeeld. De grote voordelen voor de Oostkampse leerlingen is een breder aanbod met uitgebreidere keuzemogelijkheden en met de officiële getuigschriften die uitgereikt worden, kunnen leerlingen moeiteloos naar het deeltijds kunstonderwijs in andere steden of gemeenten terecht.

Oostkamp gaat een samenwerking aan met de Stedelijke Academie Brugge (voor het tekenatelier) en het Stedelijk Conservatorium Brugge (voor het jeugdmuziekatelier). De lessen blijven doorgaan op de vertrouwde plaatsen in de gemeente. Dat is in De Stek, Ridefort en de Hertsbergse pastorie. Daar kan men terecht voor beeldende kunst, muziek en/of woordkunst-drama.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier