Studeren in het Fiertelhof kan vanaf dinsdag 2 juni tot en met vrijdag 26 juni. De studiezaal is op deze dagen beschikbaar vanaf 9.00 tot 20.00 uur, ook tijdens de weekends. De studieruimte biedt plaats aan 23 studenten die er op een veilige afstand van elkaar kunnen studeren. Studenten moeten verplicht reserveren. Reserveren kan per dagdeel (voormiddag, namiddag, vooravond) via www.zulte.be/afspraak.

Om het studeren in het Fiertelhof op een veilige manier te organiseren, legt het gemeentebestuur wel een aantal strikte maatregelen op. "We vragen aan de studenten om een mondmasker te dragen wanneer ze door de zaal lopen. Zowel bij het binnenkomen, pauzeren, een toiletbezoek als bij het verlaten van de zaal," zegt schepen van jeugd Michaël Vandemeulebroecke. Het mondmasker mag pas afgezet worden als de student aan tafel zit.

Ook handhygiëne is heel belangrijk. De studenten worden gevraagd heel regelmatig hun handen te wassen. Natuurlijk moeten de studenten ook steeds de social distancing respecteren. Schepen Vandemeulebroecke: "We vragen de studenten daarom bijvoorbeeld om hun pauze buiten door te brengen en dit bij voorkeur slechts met een beperkt aantal studenten tegelijk." De maatregelen werden samengevat in een huishoudelijk reglement zodat het voor iedereen duidelijk is wat er verwacht wordt. De gemeente rekent hierbij op de verantwoordelijkheidszin van de studenten.

Voor verdere informatie en het huishoudelijk reglement, zie www.zulte.be/samen-studeren.

Studeren in het Fiertelhof kan vanaf dinsdag 2 juni tot en met vrijdag 26 juni. De studiezaal is op deze dagen beschikbaar vanaf 9.00 tot 20.00 uur, ook tijdens de weekends. De studieruimte biedt plaats aan 23 studenten die er op een veilige afstand van elkaar kunnen studeren. Studenten moeten verplicht reserveren. Reserveren kan per dagdeel (voormiddag, namiddag, vooravond) via www.zulte.be/afspraak.Om het studeren in het Fiertelhof op een veilige manier te organiseren, legt het gemeentebestuur wel een aantal strikte maatregelen op. "We vragen aan de studenten om een mondmasker te dragen wanneer ze door de zaal lopen. Zowel bij het binnenkomen, pauzeren, een toiletbezoek als bij het verlaten van de zaal," zegt schepen van jeugd Michaël Vandemeulebroecke. Het mondmasker mag pas afgezet worden als de student aan tafel zit.Ook handhygiëne is heel belangrijk. De studenten worden gevraagd heel regelmatig hun handen te wassen. Natuurlijk moeten de studenten ook steeds de social distancing respecteren. Schepen Vandemeulebroecke: "We vragen de studenten daarom bijvoorbeeld om hun pauze buiten door te brengen en dit bij voorkeur slechts met een beperkt aantal studenten tegelijk." De maatregelen werden samengevat in een huishoudelijk reglement zodat het voor iedereen duidelijk is wat er verwacht wordt. De gemeente rekent hierbij op de verantwoordelijkheidszin van de studenten.