Moduleerbaar en compact

Sinds twee maanden volgt de laatstejaarsstudent Product Design bij Howest stage bij meubelbedrijf Feydom."De opdracht was om een zetel te ontwerpen die in een doos van 60x60x120 cm past. Een uitdaging die op vlak van design aansluit bij de filosofie en stijl van het bedrijf", vertelt Bonnaerens. "Daardoor is die ook economisch en ecologisch interessant om te verzenden."

De zetel is zo ontworpen dat die in 3 minuten opgebouwd en 3 minuten afgebroken kan worden. "Je hebt zelfs geen vijsjes nodig. Enkel de pootjes erop schroeven en de zetel staat in elkaar. Bovendien kan je de zetel opstellen in 7 verschillende combinaties. Met de modules bouw je het snel om van een driezitszetel tot aparte fauteuils of een andere opstelling."

FOOOXS

Zaakvoerders Filimena en Zoran Radonjanin lieten Wietse ook zelf de naam voor de designzetel bedenken. "Het werd FOOOXS omwille van verschillende redenen. De drie 'OOO's staan voor The House of Thousand designers (1000), het interne designatelier van Feydom. De XS voor Extra Small, door de kleine afmetingen. En 'fox' van Reynaert De Vos, een legende uit de streek waar ik vandaan kom. Het is wel fijn dat het Waasland, en in het bijzonder Lokeren, zo een vermelding krijgt. En de vierde verwijzing is naar mijn rosse haarkleur", lacht Bonnaerens.

"Iedereen kan de zetel plaatsen, maar op recepties, beurzen of in kleinere appartementen is het wel handig om de FOOOXS te zetten. We zijn aan het bekijken om de zetel waterdicht te maken, zodat ze ook buiten kan staan."

Biënnale en budget

Het prototype van de zetel zal tentoongesteld worden op de toonaangevende Biënnale van Venetië van 11 mei tot 24 november in het paviljoen van Macedonië in het Palazzo Rota Ivancich, Castello 4421. "De Biënnale is een fantastische ervaring. Het zal ook een mooie erkenning zijn als mensen de zetel in hun living hebben staan", zegt Bonnaerens.

FOOOXS is nog niet te koop, maar de productie staat gepland voor het najaar. "We zijn nog op zoek naar een verdeler voor België. Wie op dit moment een zetel wil, stuurt best rechtstreeks een mail naar Feydom", legt de student aan Howest uit. De prijs is nog niet concreet, maar zal wel budgetvriendelijk zijn.

Ecologische bedrijfsfilosofie

De student voelde zich aangesproken om stage te doen bij het Macedonische bedrijf door hun filosofie. "Ze zijn hier heel transparant en duurzaam in hun werking. Volgend jaar werkt de productie volledig op zonne-energie. Bovendien planten ze sinds kort elk jaar 10 hectare bomen, waardoor ze produceren met duurzaam hout van bomen die ze zelf aanplanten", haalt Bonnaerens als voorbeelden aan.

Sinds twee maanden volgt de laatstejaarsstudent Product Design bij Howest stage bij meubelbedrijf Feydom."De opdracht was om een zetel te ontwerpen die in een doos van 60x60x120 cm past. Een uitdaging die op vlak van design aansluit bij de filosofie en stijl van het bedrijf", vertelt Bonnaerens. "Daardoor is die ook economisch en ecologisch interessant om te verzenden."De zetel is zo ontworpen dat die in 3 minuten opgebouwd en 3 minuten afgebroken kan worden. "Je hebt zelfs geen vijsjes nodig. Enkel de pootjes erop schroeven en de zetel staat in elkaar. Bovendien kan je de zetel opstellen in 7 verschillende combinaties. Met de modules bouw je het snel om van een driezitszetel tot aparte fauteuils of een andere opstelling."Zaakvoerders Filimena en Zoran Radonjanin lieten Wietse ook zelf de naam voor de designzetel bedenken. "Het werd FOOOXS omwille van verschillende redenen. De drie 'OOO's staan voor The House of Thousand designers (1000), het interne designatelier van Feydom. De XS voor Extra Small, door de kleine afmetingen. En 'fox' van Reynaert De Vos, een legende uit de streek waar ik vandaan kom. Het is wel fijn dat het Waasland, en in het bijzonder Lokeren, zo een vermelding krijgt. En de vierde verwijzing is naar mijn rosse haarkleur", lacht Bonnaerens."Iedereen kan de zetel plaatsen, maar op recepties, beurzen of in kleinere appartementen is het wel handig om de FOOOXS te zetten. We zijn aan het bekijken om de zetel waterdicht te maken, zodat ze ook buiten kan staan."Het prototype van de zetel zal tentoongesteld worden op de toonaangevende Biënnale van Venetië van 11 mei tot 24 november in het paviljoen van Macedonië in het Palazzo Rota Ivancich, Castello 4421. "De Biënnale is een fantastische ervaring. Het zal ook een mooie erkenning zijn als mensen de zetel in hun living hebben staan", zegt Bonnaerens.FOOOXS is nog niet te koop, maar de productie staat gepland voor het najaar. "We zijn nog op zoek naar een verdeler voor België. Wie op dit moment een zetel wil, stuurt best rechtstreeks een mail naar Feydom", legt de student aan Howest uit. De prijs is nog niet concreet, maar zal wel budgetvriendelijk zijn.De student voelde zich aangesproken om stage te doen bij het Macedonische bedrijf door hun filosofie. "Ze zijn hier heel transparant en duurzaam in hun werking. Volgend jaar werkt de productie volledig op zonne-energie. Bovendien planten ze sinds kort elk jaar 10 hectare bomen, waardoor ze produceren met duurzaam hout van bomen die ze zelf aanplanten", haalt Bonnaerens als voorbeelden aan.