Onderwijsminister maakt economische masters in West-Vlaanderen mogelijk vanaf 2021

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 5 miljoen euro in het West-Vlaamse hoger onderwijs. © belga
Olaf Verhaeghe

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft 5 miljoen euro klaar om het hoger onderwijsaanbod in West-Vlaanderen verder uit te breiden. Concreet denkt de minister aan technologische master-na-masteropleidingen en postgraduaten en vooral de voltooiing van economische opleidingen binnen de provinciegrenzen. Vandaag kan je bijvoorbeeld in West-Vlaanderen niet afstuderen in de richtingen handelswetenschappen en TEW. De investering maakt de nieuwe opleidingen mogelijk vanaf 2021-2022.

In vergelijking met de rest van Vlaanderen ligt de participatiegraad aan het hoger onderwijs in West-Vlaanderen laag. Minder studenten van bij ons volgen hoger onderwijs en de jongeren die dat wel doen, kiezen veelal voor universiteiten in andere provincies. Die trend wil Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) keren, beginnend met een investering van 5 miljoen euro om het hoger onderwijsaanbod in West-Vlaanderen uit te breiden.

Concreet mikt de minister op master-na-masteropleidingen en postgraduaten die zich specifiek toespitsen op technologie. Daarnaast ziet Ben Weyts ook uitbreidingsmogelijkheden voor de economische opleidingen zoals handelswetenschappen en TEW. Vandaag kan je die niet aan een West-Vlaamse onderwijsinstelling voltooien. De vier hogescholen en universiteiten die vandaag al actief zijn in West-Vlaanderen – KU Leuven, UGent, Vives en Howest – zullen in de schoot van overlegplatform TUA West samen een actieplan opstellen. De investering maakt het mogelijk om de nieuwe opleidingen al van start te laten gaan in het academiejaar 2021-2022, in plaats van 2022-2023. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier