Nu ook Pools en Zweeds bij Vorming TIC Rembert in Torhout

Els Verdonck, een van de twee coördinatoren van Vorming TIC Rembert, bij het nieuwe logo. © Foto JS
Johan Sabbe

Sinds een jaar wordt Vorming TIC Rembert geleid door de nieuwe coördinatoren Els Verdonck en Trui Declerck. Dat duo heeft de werking een heuse boost gegeven met nieuwe lessenreeksen, een nieuwe website en een nieuw logo. In het komende werkjaar kan er nu ook Pools en Zweeds gevolgd worden.

Dat werkjaar start op maandag 10 september. Heel wat vertrouwde cursussen inzake taal, cultuur en informatica worden weer georganiseerd, maar er staan ook diverse nieuwe dingen op stapel.

Zo is er het Poolse taalbad, dat bedoeld is voor onder meer bedrijfsleiders die met hun Poolse werknemers willen kunnen communiceren. Vooral in bouw-, groente- en fruitbedrijven werken er in de regio nogal wat mensen van Poolse origine. Er zijn twee opeenvolgende modules van tien lessen voorzien. Zich tot één module beperken, is mogelijk.

Dat modulesysteem geldt ook voor de totaal nieuwe taalcursus Zweeds, waarvoor er zich al zes mensen hebben ingeschreven. Voorts wordt de bestaande cursus Turks hernomen en start er straks een opfrissingsreeks Duits.

Bouwen en verbouwen

Begin dit jaar pakte TIC met een beginnerscursus bridge uit, wat zelfs tot de oprichting van een Torhoutse bridgeclub heeft geleid. Binnenkort wordt er onder de deskundige leiding van bridgeleraar Paul Clement weer een beginnersreeks opgestart, maar er is ook een vervolgcursus voorzien voor wie de basisknepen van het kaartspel al onder de knie heeft.

“In het kader van ons informaticapakket organiseren we korte cursussen over het gebruik van een smartphone, een tablet, Whats-App, Facebook, online bankieren en noem maar op”, aldus Els Verdonck. “Al even nieuw is de reeks moestuinieren, die vanaf januari start in samenwerking met het plaatselijke Vrij Land- en Tuinbouwinstituut. We serveren ook korte drankencursussen over Italiaanse wijnen, diverse biersoorten en cocktails en mocktails. In de hoop jonge mensen aan te trekken – en de doe-het-zelvers – organiseren we voor het eerst een reeks bouwen en verbouwen.”

Aan de cursussen fotografie wordt een wedstrijd gekoppeld. Er zijn fotografie voor beginners, landschapsfotografie en portretten. Op zondagvoormiddag 9 december is er in Club de B een TIC Matinee met de Torhoutse auteur Hilde Vandermeeren en strafpleiter Walter Van Steenbrugge.

www.vormingticrembert.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier