Nu ook lager onderwijs in de Droomhut in Wevelgem

© SL
Redactie KW

Sinds jaar en dag is er in de Goudbergstraat in Wevelgem een kleuterschool, De Droomhut. Sinds 1 september kan je in die wijkschool van het GO! onderwijs, ook lager onderwijs volgen.

“We hadden erop gehoopt dat de gebouwen in september klaar zouden zijn, dat was niet het geval. De eerste maand dienden de kinderen hun lessen te volgen in de Veldstraat”, aldus Nathalie Olieux, directeur van GO! De Startbaan. “Sinds begin oktober namen de leerlingen hun intrek in de nieuwe gebouwen in de Goudbergstraat. We kunnen toch stellen dat het nieuwe schoolgebouw er in een recordtempo werd opgetrokken.”

Zodoende krijgen kleuterleidsters Lies, Greet, Nathalie en Lisa versterking van Romanie, die juf wordt in het eerste leerjaar. De kinderen van het tweede en derde leerjaar komen in de klas van meester Kenneth. Dit jaar worden de eerste 3 leerjaren ingericht. Er wordt gewerkt met graadklassen. Ook de volgende leerjaren lager onderwijs zullen op dezelfde site kunnen gevolgd worden.

Het kleine wijkschooltje krijgt zo opeens een nieuwe toekomst in de schoot geworpen. Vorig jaar zaten er net geen vijftig peuters en kleuters. Dat was ooit anders, nog niet zo lang geleden waren er amper nieuwe leerlingen. Maar de laatste jaren steeg het leerlingenaantal gestaag, wellicht aangetrokken door de nieuwe wind die er nu ook voor zorgt dat je in de Droomhut basisonderwijs kan volgen.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier