Nog geen beslissing over sluiting Instituut Sancta Maria in Ruiselede

Instituut Sancta Maria. © TVW
Tom Van Houtte

De Diocesane Plannings- en CoördinatieCommissie (DPCC) in Brugge neemt pas op maandag 23 maart een standpunt in over de plannen van het bestuur van scholengroep KSO Tielt-Ruiselede om de middelbare school Instituut Sancta Maria in Ruiselede te sluiten.

De beslissing werd begin deze week verwacht, maar de DPCC laat nu tijd en ruimte voor verder overleg. Algemeen directeur Rik Delmotte noemt de communicatie op de Facebookgroep ‘Red Sancta 2.0’ als zou de school gewoon openblijven dan ook voorbarig. “Wij respecteren de beslissing van de DPCC, maar hopen dat er op 23 maart toch duidelijkheid komt.”

Het schoolbestuur vreest dat de timing anders te krap wordt om vanaf 1 september de leerlingen die schoolgemeenschap trouw willen blijven naar Tieltse scholen als het Sint-Jozefsinstituut te verhuizen. Hoe dan ook is er een beroepsprocedure tegen het standpunt van het DPCC mogelijk, wat de afwikkeling van het dossier nog extra kan vertragen. Vorige week vrijdag nog ‘omarmden’ ruim 300 leerlingen, ouders, leerkrachten en sympathisanten als teken van protest ‘hun’ Instituut Sancta Maria met een menselijke ketting van 500 meter.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier