Nieuwe stek voor jeugdbewegingen in Moerkerke

Redactie KW

Twee Damse jeugdbewegingen, Chiro Sint-Rita en KLJ St-X Vivenkapelle, en Touwtrekvereniging Versieck namen hun intrek in het gloednieuwe gebouw De Meulewiek. “Het stadsbestuur zorgde voor het gebouw maar de verenigingen maken er zelf een thuis van”, zegt schepen voor Jeugd Eveline Van Quekelberghe.

Met het nieuwe gebouw De Meulewiek, vlakbij de sporthal in Moerkerke, biedt het stadsbestuur van Damme een antwoord op de noden van drie verenigingen. Chiro Sint-Rita kampte in Den Hoorn met een gebrek aan speelruimte en KLJ St-X Vivenkapelle moest de jongste jaren al enkele keren van thuisbasis veranderen. Daarnaast krijg Touwtrekvereniging Versieck in de Meulewiek een berging voor hun sportmateriaal.

“Stad Damme investeerde in dit project 486.000 euro”, zegt schepen voor Jeugd Eveline Van Quekelberghe. “De Stad zorgde voor de basisinfrastructuur en de verenigingen stonden zelf in voor de binneninrichting en de decoratie. Het zijn dus de verenigingen die van het gebouw een echte thuis maakten. We kunnen samen trots zijn op de realisatie en we hopen dat de jeugd er veel mooie herinneringen maakt. Door jeugd en sport bij elkaar te brengen, hopen we ook dat interesses kunnen worden gedeeld.”

Burgemeester Joachim Coens vult aan: “Het nieuwe gebouw past in de stedelijke visie die ruimte en tijd geeft voor ontmoeting, ontdekking en ontplooiing. De Meulewiek is een belangrijke investering in het verenigingsleven dat de gemeenschap hier verbindt.” Naast De Meulewiek ligt het gebouw voor krachtbal en petanque De Barrage dat vorig jaar opende in een gelijkaardige stijl. Architectenbureau Archus stond in voor het toch wel gedurfde ontwerp van deze nieuwe jeugd- en sportinfrastructuur.

(PDV – foto PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier