Er zijn vier sportzalen op de campus waar Athena Pottelberg, basisschool De Kleine Kunstgalerij en de OV3-afdeling van Athena Ter Bruyninge gevestigd zijn. In totaal lopen er op die campus zo'n 1.000 leerlingen van basis- en middelbaar onderwijs school. "De grote sportzaal van onze school moet een volledige make-over krijgen", stelt directeur Franky Vinck. De ramen, vloeren, sanitair en kleedkamers worden vernieuwd. De werken zullen starten na de proclamatie van eind juni. De oplevering zal nog eind dit jaar gebeuren. Dan volgen er ook nog renovatiewerken in de kleine sportzaal die vooral door de kinderen van basisschool De Kleine Kunstgalerij gebruikt wordt.

"Hier voorzien we de oplevering in december 2020. We stellen de sportzaal ook open voor de sportactiviteiten van Kortrijkse sportclubs en van stad Kortrijk. Momenteel wordt er in de kleine sportzaal al rollebolle georganiseerd voor de kleuters. Van september tot december is er al een aanbod voor omnisport en van januari tot juni volgend schooljaar wordt er dan weer rollebolle georganiseerd. Franky vult aan dat het buitenschools sportaanbod in de schoolgebouwen ook heel interessant is voor de leerlingen die er school lopen. "Zo wordt de naschoolse opvang eens gebroken en moet niet alle tijd door avondstudie ingevuld worden."

De subsidie zal aangevuld worden met eigen middelen tot het totaalbedrag van ruim 500.000 euro die de renovatiewerken zullen kosten.

(EDB)