Nieuwe sporthal in Lauwe officieel geopend

Redactie KW

Vrijdag 24 augustus werd de nieuwe sporthal in Lauwe officieel geopend in bijzijn van heel wat genodigden. De nieuwe sporthal met kostenplaatje van 1,7 miljoen euro bevindt zich naast de huidige in de Hospitaalstraat. De grotere en modern infrastructuur is meer dan welkom voor sportgroep Vaste Vuist, de grootste sportclub van Vlaanderen.

“De turnzaal werd uitgebreid van 320 naar 1.500 vierkante meter en er is een tweede danszaal op de eerste verdieping”, vertelt voorzitter Dries Defossez, “Voortaan kunnen we alles centraliseren en moeten we ook niet meer uitwijken naar Wevelgem.”

De uitbouw van de sportzaal kost maar liefst 1,7 miljoen euro, waarvan stad Menen 1 miljoen euro betaalt en de provincie 400.000 euro bij. Vaste Vuist investeert 350.000 euro voor nieuwe gymtoestellen.

Demonstraties

Sportgroep Vaste Vuist blijft ook topsportschool aanbieden voor leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar in samenwerking met GBS De Wonderwijzer.

Wie wil kan de turnzaal bezoeken op zaterdag 25 augustus tussen 10 en 17 uur. “Er zijn rondleidingen en demonstraties en ouders kunnen hun kind of zichzelf inschrijven in een van de 76 nieuwe disciplines. Er is ook een indoorspeelplein”

(TGM/Foto TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier