Nieuwe speeltoestellen als alternatief voor de Ploeterput in Vichte

Schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet) is terecht trots op de nieuwe speeltoestellen. © GV
Redactie KW

Als je de site aan het Ommersheimplein in Vichte oploopt, kan je niet naast de indrukwekkende houten speeltoestellen kijken die De Stringe verbinden met het splinternieuwe zwembad Aquandé. Een zeshoekschommel, een palenwoud en een combinatietoestel bieden een alternatief voor de Ploeterput die plaats moest maken voor het zwembad.

“Er is grondig overwogen waar de speeltuigen het best konden staan”, vertelt schepen van Jeugd en Sport Yannick Ducatteeuw (INZET). “Het leek ons dan best om ze in te planten langs het pad dat naar de ingang leidt zodat je als het ware naar het zwembad kan wandelen via de speeltoestellen. Ook moest er ruimte overblijven om twee voetbaldoelen te plaatsen.”

Kwalitatieve speeltoestellen

“Om de Ploeterput te compenseren, moesten we met een waardig alternatief voor de dag komen. Onze jeugddienst heeft grondig opzoekingswerk geleverd en waar voor ons geld gezocht met als resultaat kwalitatieve speeltoestellen met maximale speelwaarde van een duurzame houtsoort. Dit past bij de houten aankleding van het zwembad. Het is een leuke site geworden in Vichte waar iedereen aan zijn trekken kan komen op sportief en recreatief vlak. Tennis, padellen, zwemmen, (mini)voetballen, skaten en volop spelen op het grasplein, op de speeltuigen of in de zandbak zijn opties. De kinderopvang, de speelpleinwerking, de bibliotheek en het kunstonderwijs zitten daar allemaal samen”, besluit de schepen.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier