Nieuwe speelplaats Spes Nosta Heule officieel ingehuldigd

© KDS
Redactie KW

De open speelplaats van Spes Nostra Heule is af. Het jaar laveren tussen de werkzaamheden, zand vegen en allerlei omwegen maken tussen het bouwwerf om de klassen te bereiken is voorbij. Het resultaat mag er zijn.

De drie directeurs, leerkrachten en leerlingen zijn tevreden over het resultaat. Al duurde de heraanleg van de nieuwe openspeelplaats langer dan voorzien. Lekkende mazouttanks kan je maar opmerken tijdens de werken. Eind goed, al goed. Voor Rüne was haar eerste contact met haar nieuwe school een bijzondere ervaring. “Toen ik aankwam, was de speelplaats een grote zand, puin- en modderpoel“, zegt de Rüne Coppens (14). “Mama was niet tevreden toen ik thuiskwam. Mijn splinternieuwe witte sneakers leken wel recht uit de jungle te komen.”

Diaken Edward Verhaeghe (63) mocht de nieuwe open speelplaats inzegenen. “Deze speelplaats en de opnieuw aangelegde kloostertuin is een buitenruimte en buitenkans waar elke leerling zuurstof kan opdoen voor de mentale en lichamelijke gezondheid”, vertelt de Diaken in zijn toespraak. “Een plaats waar iedereen zich goed voelt.

Nieuwe speelplaats Spes Nosta Heule officieel ingehuldigd
© KDS

De leerlingenraad is enthousiast over het resultaat. De open aangename sfeer creëert een gezonde een aangename sfeer. De nieuwe speelplaats biedt een perfecte mix tussen ontspanning en avontuur.

“We kunnen genieten van een volleybalveld, pingpongtafels en gezellige praathoekjes“, vertelt Merel Dejaegere. Een gedeelte van de openspeelplaats is gsm-vrij. “Je merkt duidelijk het verschil. Het gebruik van de gsm is 30% gedaald”, zegt Steffi Debode (14). “We nemen weer de tijd om elkaar te ontmoeten, te praten. De momenten die we op de open speelplaats doorbrengen wordt socialer ingevuld dan voorheen“, voegt Chayenne Breughe (15) eraan toe.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier