Nieuwe speelplaats én buitenklas voor basisschool De Bosbes uit Oostkamp

Redactie KW

Vrijdagnamiddag werd de nieuwe speelplaats van de kinderen van VBS De Bosbes officieel ingewijd

Het regenachtige weer kon geen roet in het eten gooien tijdens de opening van de nieuwe speelplaats in VBS De Bosbes. Het glas werd, samen met kinderen en ouders, geheven en ook een woordje van dank kon niet ontbreken. “Bedankt voor het geduld de afgelopen vier jaar en het deelnemen aan de vele activiteiten ter sponsoring van onze nieuwe, leuke plekjes en nieuwigheden op de Bosbesspeelplaats”, zei directeur Bieke Wittebolle.

“Dankzij de Ouderraad konden we heel wat overhouden aan die activiteiten om te investeren in deze nieuwe speelplaats. De Ouderraad heeft voor ons in een vorige fase het hele klim- en klauterparcours gefinancierd en in deze fase de hele buitenklas.”

“Ook de andere delen: het fietsparcours en het kunstgras zijn tot stand gekomen met middelen van de school en subsidies van Agion (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs). Het nieuwe speelgoed en alle decoratie betaalden we dan weer met wat spaarcentjes van de school.”

Voetbalveld in kunstgras

De Bosbes herbergt dit schooljaar 230 kinderen. Vier jaar lang werd er fase per fase gewerkt aan de opwaardering van de school en de speelplaats. De totale kostprijs van de projecten is 60.000 euro. Er kwam een rubberen fietsparcours, podium, avonturenparcours, boswachtershuisje, open klas, buitenkeukentje en nog veel meer… Vooral het voetbalveldje in kunstgras springt meteen in het oog. Tot gisterenavond werd nog aan een deel van de nieuwe speelplaats gewerkt.

Directeur Bieke richtte zich ook nog even tot haar leerkrachtenkorps: “Zonder jullie creativiteit en inzet zou de speelplaats niet zijn wat ze is. Zij zijn diegene die ervoor gaan zorgen dat onze kinderen tot spel zullen blijven komen en nieuwe uitdagingen krijgen. Op onze speelplaats zal je zien dat hier en daar nog een foto hangt voor alles wat nog komende is”, besluit de directeur

(ND)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier