Nieuwe school eind 2020 klaar in Sint-Eloois-Winkel

(gf) © (gf)
Redactie KW

Op 1 juli, net na afloop van het schooljaar, beginnen de afbraakwerken van het oude kloostergebouw in de Kloosterstraat. Na de bouwvakantie beginnen de werken voor de nieuwe school.

“De werken zullen volgens planning 16 maanden duren, dus tot 1 november 2020”, rekent directeur Stefaan Breughe voor. Volgens Luc Deprez, voorzitter van de scholengemeenschap Moorsledegem, was er al in 2009 een dossier voor de vernieuwde school ingediend. Met het systeem van huursubsidie van minister Hilde Crevits kan er nu vlugger gebouwd worden. Het gaat hier om een bouwoppervlakte van 2.200 vierkante meter. Op het gelijkvloers komen nog twee bouwlagen.

“Het nieuwe gebouw zal zich situeren tot tegen de straat. In de bovenverdiepingen komen er 14 kassen voor de leerlingen vanaf het tweede leerjaar. De kleuterafdeling en het eerste leerjaar blijven in de oude bestaande gebouwen. Beneden komt er een polyvalente zaal die als refter en feestzaal kan gebruikt worden, een overdekte speelplaats, die voor de opvang zal gebruikt worden en een technisch klaslokaal.” Verder is er ook een vernieuwd sanitair, een directielokaal en secretariaat en een vergaderzaal. Als alles achter de rug is komt de verhuizing van de schoolcampus die nu in de Kerkstraat is gevestigd en waar de klassen vanaf het vierde leerjaar zijn. Deze gebouwen zullen dan verkocht worden aan Morpho Vastgoed, binnen het masterplan van de gemeente. (LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier