Nieuwe naam en nieuw onderkomen voor buitenschoolse opvang in Izegem

Directrice Katty Vercouillie : "Een naam die verwijst naar sloeber of deugniet, dat moet kunnen." (foto Frank) © (foto Frank)
Redactie KW

Vzw Engelbewaarder opent dit weekend een gloednieuwe buitenschoolse opvang. Op de locatie in de Ommegangstraat, waar vroeger de Chalet instond voor de opvang voor en na school, komt nu Fieloe. De opvang biedt plaats aan 60 schoolgaande kinderen.

VZW Engelbewaarder is een bekende naam in Izegem. Momenteel zorgt de vzw ervoor dat 363 kinderen tussen 0 en 12 jaar opvang hebben in zowel groeps- als gezinsopvang en dat in Izegem, Ingelmunster, Lendelede en Meulebeke. Daarnaast voorzien ze ook 73 opvangplaatsen en een groepsopvang in Nieuwpoort.

Pedagogische aanpak

“Onze opvang is best groot en dat zorgt ook voor heel wat arbeidskrachten. Momenteel staan dagelijks 48 medewerkers en 43 onthaalouders klaar om de kinderen op te vangen”, vertelt Katty Vercouillie, directrice van vzw Engelbewaarder.

Kinderdagverblijf Engelbewaarder is al jaren een gevestigde waarde in onze stad. “Op 1 september 1977 ging het kinderdagverblijf officieel van start, dus dat is toch al een hele tijd.” vertelt Katty. “De eerste jaren was het verzorgende aspect van groot belang, maar geleidelijk evolueerde dat naar een meer pedagogische aanpak.”

“In 1980 startten we met een dienst voor onthaalgezinnen en in 1996 ging de buitenschoolse opvang van start. Twee initiatieven die tot op vandaag alleen maar blijven groeien”, aldus Katty. “In september 2005 nam onze vzw de buitenschoolse opvang De Marientjes in Nieuwpoort over.”

Sloebers en deugnieten

“We openden daarnaast een kinderdagverblijf voor 23 kinderen in Nieuwpoort stad. Je kan dus zeker van een succesverhaal spreken als je het over de Engelbewaarder hebt.”

Op vrijdag 12 april opent de Engelbewaarder nu een gloednieuwe buitenschoolse opvang in onze stad. “Op 30 september 1998 was er de officiële opening van de Chalet, een houten chalet naast het kinderdagverblijf waar buitenschoolse opvang voor kinderen georganiseerd werd”, legt Katty uit. “Na 20 jaar bouwden we met overheidssteun een schitterend nieuw kinderdagverblijf bij de Izegemse Sint-Jozefskliniek dat we eind 2017 met veel plezier in gebruik namen. Hierdoor konden we ons oude gebouw renoveren om daar onze buitenschoolse opvang te organiseren. Onze welbekende chalet was dus niet meer nodig.”

“Omdat de houten chalet verdwenen is en plaatsmaakte voor een gerenoveerd gebouw vonden we ook dat een nieuwe naam hier zeker niet kon ontbreken. Na wikken en wegen kozen we voor Fieloe, wat sloeber of deugniet betekent, een toepasselijke naam voor een opvang leek ons!”

Vrijdag 12 april wordt de opvang feestelijk geopend voor de genodigden en op zaterdag 13 april is iedereen dan welkom. “We zetten met veel plezier de deuren van Fieloe open tussen 14 en 16 uur. Iedereen is van harte welkom in de Ommegangstraat 41.” (MVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier