Nieuwe methodeschool met de Bijbel in Kortrijk

© EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Op dinsdagmorgen 1 september werd het startschot van een nieuwe school in Kortrijk gegeven. ‘Mijn Oogappel’ is een nieuwe methodeschool met de Bijbel in Kortrijk.

Waar er vroeger al ‘Mijn Oogappel was voor het lager buitengewoon onderwijs in de gebouwen van De Ark in de Bruyningstraat, biedt de school nu ook methodeonderwijs aan voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Mijn Oogappel voor het buitengewoon onderwijs verhuisde mee naar de nieuwe vestiging van Methodeonderwijs Mijn Oogappel, dat tijdelijk in een pand naast de Sint-Rochuskerk gevestigd is.

Feestelijke opening met muziek

Nele Boelens, die samen met Stephanie directeur is van de school heette kinderen en ouders welkom. De leerkrachten zongen een liedje en er was live muziekbegeleiding.

https://www.youtube.com/watch?v=WQxREcVHXUI

Op deze speciale dag nam Gregory Goudeseune, voorzitter van het schoolbestuur ook het woord. “Minder dan een jaar geleden is alles begonnen”, zei hij. “We zouden nog een nieuwe school openen, maar daarvoor was er in de gebouwen van De Ark te weinig plaats. We zochten en vonden een oplossing. In juni konden we starten met het gebouw in orde te maken. Er was nog niets, behalve veel onkruid. Iedereen zei dat dit niet zou lukken, maar wat bij mensen niet mogelijk is, is mogelijk bij God.” Een toegewijde groep leerkrachten en directieleden gaven een deel van hun verlof op om van ‘s morgens tot ‘s avonds in de school te werken. De kinderen en ouders waren alvast enthousiast. Verschillende kinderen kwamen op deze eerste schooldag al op school met een kamerplant waar ze zelf voor zullen zorgen.

(EDB)