Vanaf 1 september worden alle klassen van de Rhizo hotelschool ondergebracht in de Senator Coolestraat. Het gebouw werd pas maandag opgeleverd en dan werd de sleutel overhandigd. Vroeger was er een hotelschool in de Burgemeester Nolfstraat. Daar kreeg tot vorig schooljaar de eerste graad nog les terwijl de leerlingen van de tweede en de derde graad les kregen op domein 'Ostiahove' in de Rollegemknokstraat.

"onze hotelschool staat nu ook op de kaart"

"We blijven zoeken naar vernieuwing. Er staat nu zeker een vierde volwaardige hotelschool mee op de kaart", zegt directeur Céline Craeynest. Alles is nieuw in de hotelschool, zowel het gebouw als de keukens, het meubilair , het materiaal en het servies. "Al het personeel kwam de laatste dagen helpen om alles uit te pakken en af te wassen", zucht directeur Céline.

In de hotelschool worden dagelijks 1.500 maaltijden bereid door de afdeling grootkeuken. "Het passantenrestaurant waar je van maandag- tot vrijdagmiddag, en op dinsdag- en donderdagavond kan komen proeven van een lekker gastronomisch menu door de vijfde, zesde- en zevendejaars is een echt pareltje geworden. Nieuw vanaf oktober is de bistro. "We ondervonden dat lang tafelen voor mensen met weinig tijd over de middag niet altijd gewenst is. In de bistro bieden de vierdejaars een formule waar je in één uur tijd kan komen eten."

De bistro is ingedeeld in drie delen, en elk deel wordt via een indrukwekkende in het oog springende passerelle verbonden met één van de keukens. Uniek is ook dat de Rhizoscholen via schoolnetwerk.vlaanderen een glasvezelverginding hebben voor snelle internetverbinding. De school is ingedeeld in een praktijkgedeelte met onder meer restaurants, keukens, demoruimtes, polyvalente zaal en een wijnkamer en een lesgedeelte waar de klassen onderverdeeld worden. De demoruimte met scherm kunnen ook verhuurd worden. "Hier kan er gekozen worden mét of zonder maaltijd. We hebben alles voorhanden en willen dat alles optimaal benut kan worden", besluit Céline.

(EDB - foto EDB)

Reserveren om te komen eten kan via tafelen@rhizo.be