Nieuwe groepsleiding bij de Lichterveldse meisjeschiro

Louise Lips, Bo Vereecke en Anke Waeyaert vormen dit jaar het groepsleidingstrio bij de Chirowietjes. © foto Kurt
Bram Vanlerberghe

De Lichterveldse meisjeschiro is klaar voor het nieuwe werkjaar. Dat start met een gewijzigde groepsleidingsploeg. Tine Popelier zwaait af en wordt vervangen door Bo Vereecke. Die laatste wordt bijgestaan door Louise Lips en Anke Waeyaert.

Voor Anke Waeyaert is het haar tweede jaar in de groepsleidingsploeg. “Voor mij was het in mijn eerste jaar voornamelijk toekijken. Pas op het laatste moment heb ik ook de touwtjes in handen mogen nemen. Louise vertrekt in het tweede semester ook voor een drietal maanden. Dan komt er een heel grote verantwoordelijkheid op mij af. Nu kunnen we die taken nog delen. Ik voel dat ik ook al veel meer verantwoordelijkheid krijg in vergelijking met vorig jaar”, stelt Anke, die ook kan terugvallen op een ruime leidingsploeg. “We zijn blij dat heel wat leidsters aan boord blijven. Enkel Tine viel weg. Zij zal echt wel gemist worden. Voor de rest is de leidingsploeg sterk. We kunnen bouwen op elkaar en vertrouwen elkaar volledig. Het zit dus echt goed. Dit jaar zijn we met 17 leidsters.”

Zondag startdag

Het nieuwe werkjaar staat voor de deur en het engagement van de meisjeschiro strekt verder dan de eigen werking. “Zondag is het onze startdag. Onze fuif op 12 oktober komt eraan en er is de spaghetti-avond op 27 oktober. We proberen ook initiatieven van Lichtervelde te steunen en we willen ons ook inzetten voor het klimaat, omdat iedereen heel klimaatbewust is bij ons. Concrete plannen daaromtrent zijn er nog niet. We hebben dat al besproken op een eerste vergadering, maar het kan goed zijn dat we dat samen doen met andere Lichterveldse verenigingen. We zouden alvast heel graag iets doen voor het klimaat”, besluit Anke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier