Nieuw schoolrestaurant en internaat geopend in Kortrijk

Redactie KW

Op donderdagavond 10 november opende het Guldensporencollege zijn nieuw internaat en een nieuw schoolrestaurant.

Voor de opening werden de gasten ontvangen in het nieuwe schoolrestaurant van Guldensporencollege campus Plein. Deken Geert Morlion zegende de nieuwe gebouwen en de kruisjes die er zullen hangen en er waren ook woordjes door directeur Nicole Casteele, algemeen directeur DBFM Scholen van Morgen Daniel Geerts, voorzitter raad van bestuur van het Guldensporencollege Tine Vanneste en internaatsbeheerder Kelly Vermote.

Voor alle leerlingen van scholengemeenschap Groeninge

“Het schoolrestaurant kan met zijn frisse kleuren en verlichte ruimtes geen refter meer genoemd worden”, luidde het. Het modern ingerichte gebouw werd al in gebruik genomen. “De leerlingen kunnen er rustig ontbijten of genieten van een middagmaal. Voor het internaat werd er rekening gehouden met een evenwicht tussen de privacy van de jongeren en het groepsgebeuren. “We werken samen met een sterk team waar we de nodige zorgen opvangen”, aldus Kelly Vermote.

Het internaat – dat in gebruik genomen werd in oktober – staat open voor alle leerlingen van de scholengemeenschap Groeninge. Er zijn momenteel 48 internen, maar er wordt verwacht snel de maximumcapaciteit van 60 te bereiken. Eén van de internen mocht samen met internaatbeheerder Kelly Vermote het internaat officieel openen.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier