Nieuw schooljaar start straks in nieuwe Duinpieper

De ruwbouw van het nieuwe schoolgebouw is zo goed als klaar. © Luc Cassiman
Paul Bruneel

De werken aan de nieuwbouw van de gemeenteschool De Duinpieper in Westende zitten op schema. Kleuters, peuters en leerlingen van het lager onderwijs zullen op 1 september de lessen kunnen volgen in het nieuwe gebouw.

Schepen Natacha Lejaeghere (Lijst Dedecker): “Normaal gezien wordt de oplevering van het gebouw voorzien voor de bouwvakantie en dat zal de leerkrachten de gelegenheid geven om de klassen in te richten. De leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar krijgen hun onderkomen op de bovenverdieping en beneden zijn er vier lokalen voor kleuters en peuters.”

De kinderen volgen nu nog les in De Calidris in afwachting van het nieuwe schoolgebouw dat 5,3 miljoen euro kost. Er is een fikse subsidie van 70 procent voorzien. De Duinpieper is veel meer dan een nieuwe gemeenteschool want samen met De Calidris en De Kilt zal De Duinpieper een centrale rol spelen in het gemeenschapsleven van Westende.

Kinderopvang

Er wordt een afzonderlijke ruimte voorzien voor de buitenschoolse kinderopvang. Ook het trefpunt van de bibliotheek zal er een onderkomen vinden. Op vandaag volgen meer dan 120 leerlingen les in De Duinpieper, maar gezien de moderne infrastructuur zou het kunnen dat er straks meer nieuwe leerlingen worden aangetrokken.

“Het nieuwe gebouw is op de groei ontworpen zodat we zelfs bij een stijgend leerlingenaantal hetzelfde comfort kunnen blijven aanbieden”, besluit schepen Natacha Lejaeghere. (PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier