Nieuw leercentrum Kulak viert 200.000ste bibliotheekbezoek

Bibliotheekvoorzitter prof. Vincent Sagaert, campusbibliothecaris Frederic Vandoolaeghe, winnaar Beau Vandousselaere en campusrector prof. Piet Desmet. © GF
Redactie KW

Op vrijdag 15 december werd de bibliotheek van de Kortrijkse universiteitscampus Kulak voor de 200.000ste keer bezocht in een jaar tijd, in een klap 30 procent hoger dan ooit tevoren. Die mijlpaal wilde de campus niet ongemerkt voorbij laten gaan. Student Beau Vandousselaere kreeg een verrassingspakket handen van campusrector prof. Piet Desmet, bibliothecaris Frederic Vandoolaeghe en bibvoorzitter prof. Vincent Sagaert.

De campusbibliotheek is voor Kulak tegenwoordig veel meer dan louter een collectieruimte; het is een ontmoetingsplaats waar studeren, leren, samenwerken en kennis creëren samenkomen en centraal staan. Om aan deze noden tegemoet te komen werd de bibliotheek in 2015 volledig gerenoveerd en werd de capaciteit gevoelig uitgebreid. Het vernieuwde leercentrum – dat in 2016 de deuren opende – beschikt niet alleen over meer en betere studieplaatsen maar voorziet ook in groepswerklokalen en een presentatieruimte om nieuwe leervormen te ondersteunen. De bibliotheek wordt zo nog intensiever gebruikt, zowel tijdens de blokperiodes als tijdens het semester.

“Sinds de bibliotheek gerenoveerd is kom ik hier nog liever studeren. Ik zit op kot in de studentenresidentie Studentendorp op de campus, maar voor de afwisseling en de sfeer kom ik graag naar de bibliotheek. Het samen studeren heeft ook zijn voordelen, als ik een vraag heb dan kan ik deze meteen aan een medestudent stellen”, zegt Beau Vandousselaere, student aan de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen.

Niet alleen het 200.000ste bezoek werd gevierd, ook vijf Kulak-studenten die in de laatste lesweek de bibliotheek bezoeken maken nog kans op een duo-bioscoopticket.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier