Nieuw indoorspeeldorp opent dit weekend in Rumbeke

Mascotte Fonzie, de draak, is een ontwerp van Fien Cools. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Morgen opent het nieuwe kinderspeeldorp Kids Kingdom in de Kwadestraat voor de allereerste keer zijn deuren. Voor uitbaters Pieter Vandevyvere (34) en Jolien Vanderjeugd (31) komt na maanden geduld, zwoegen en zweten een langgekoesterde droom uit.

Het indoorspeeldorp is opgebouwd in een leegstaande loods van Grodevan, het bedrijf van Pieters ouders en beslaat ruim 1.200 m². “Eind mei kregen we groen licht van de provincie en konden we eindelijk van start gaan”, lachen Pieter en Jolien, die begin dit jaar met wat vergunningsproblemen kampten. Hun kindjes Hasse (7) en Slis (4) zijn alvast heel tevreden over het resultaat.

goede akoestiek

“We hebben gefocust op leerrijk fantasiespel, gezellige huiselijkheid in combinatie met een goede akoestiek en aandacht voor de gezondheid. Het gedempte geluid – door ons akoestisch plafond is uniek in de streek en voor ouders én kinderen een absolute meerwaarde. Onze mascotte Fonzie, de draak, is een ontwerp van Fien Cools die met haar concept Fien Tekent ons speeldorp voorzien heeft van hippe handgetekende illustraties.”

Rodelbaan

Je vindt er een leeshoek met toffe gezelschapsspellen voor verschillende leeftijden. Op de eerste verdieping, in de wolkenzone, zijn voldoende stopcontacten voorzien voor ouders die hun smartphone of laptop extra energie willen geven. Het indoorpark heeft een auto- en rodelbaan, een klim- en sluipparcours, een ballenbad, trampolines en verschillende glijbanen. “Op het binnenplein kun je op ons podium terecht. In het voorjaar hopen we een buitenzone te openen waar de kinderen van boerderijdieren zullen kunnen genieten. Hopelijk kan er de komende weken nog gezaaid worden”, knipoogt Jolien.

Het enthousiaste koppel heeft ook aan wat leuke extraatjes gedacht. “Elke zaterdag en zondag kunnen ouders en kinderen tussen 16 en 16.45 uur hun beentjes strekken tijdens een vast discomoment en op 31 oktober staat er vanaf 16 uur een halloweenparty met Dansstudio Indigo gepland.”

minibabypark

De kennismakingsprijs bedraagt 7,5 euro per kind. Kinderen kleiner dan 85 cm spelen gratis. Op zaterdag wordt na 17 uur slechts 3 euro betaald. Voor baby’s is er een minibabypark aanwezig. Kids Kingdom bevindt zich in de Kwadestraat 60a en is open op woensdag van 13 tot 18.30 uur en op zaterdag en zondag, telkens van 13 en 19 uur. Tijdens schoolvakanties is de indoorspeeltuin gesloten op maandag en dinsdag.

Info: 0497 03 53 18 – info@kidskingdom.be en op facebook en instagram.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier