Nieuw educatief aanbod voor scholen in Zwin Natuur Park

Redactie KW

Modules zoals ‘de Zwingeuljutter’, ‘Ornithologen in spe’ en ‘zoom in op het Zwin’ passen perfect binnen de eindtermen van de scholen en zijn ontwikkeld voor zowel kinderen van de derde kleuterklas als het basis- en secundair onderwijs.

Het Zwin Natuur Park stelde vrijdag het vernieuwde educatieve aanbod voor het basis- en secundair onderwijs voor.

Modules zoals ‘de Zwingeuljutter’, ‘Ornithologen in spe’ en ‘zoom in op het Zwin’ passen perfect binnen de eindtermen van de scholen en zijn ontwikkeld voor zowel kinderen van de derde kleuterklas als het basis- en secundair onderwijs. De modules gaan door in de Zwinvlakte en in het Natuur Educatie Centrum dat speciaal ontworpen is voor het ontvangen en begeleiden van schoolgroepen. Er is een vertelklas, een timmerklas waar men onder andere vogelnestjes maakt, een labo voorzien van dertig hoog technologische mikroskopen en een kookklas.

De jongste twaalf maanden bezochten meer dan 10.000 leerlingen van over gans het land het Zwin Natuur Park. Het volledige aanbod voor zowel basis- als secundair onderwijs en uitgebreide praktische informatie is op de website www.zwin.be terug te vinden.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier