Nicola Masschelin is nieuwe Izegemse kinderburgemeester

© WC
Redactie KW

Al zes jaar lang heeft Izegem een kindergemeenteraad. Kinderen uit het zesde leerjaar engageren zich om te denken hoe ze onze stad beter kunnen maken en daar hoort natuurlijk ook een burgemeester bij. De Emelgemse Justine Galle mocht haar sjerp doorgeven aan kersvers burgemeester Nicola Masschelin.

Jaarlijks vormen een twintigtal kinderen uit het zesde leerjaar van de verschillende Izegemse scholen een kindergemeeenteraad. Dat is ook dit jaar niet anders. Zaterdagmorgen kwamen alle kindergemeenteraadsleden samen in Zaal Iso om te horen wie verkozen werd tot kinderburgemeester. De eer viel dit jaar te beurt aan Nicola Masschelin uit de Sint-Vincentiusschool in Kachtem.

De Izegemse kindergemeenteraad komt 4 keer per jaar samen om na te denken over verschillende thema’s. “De kinderen richten zich vooral op milieu, sport en vrije tijd.” vertelt jeugdconsulente Emma Nuyttens. “Afgelopen woensdag kwamen wij voor het eerst samen om te stemmen voor de burgemeester. Nicola haalde de meeste stemmen en kreeg vandaag zijn sjerp uit handen van de kinderburgemeester van vorig jaar, Justine Galle.”

Budget van 10.000 euro

Burgemeester Bert Maertens was heel tevreden dat dit evenement toch kon plaatsvinden in dit vreemde jaar. “Ik ben heel blij om iedereen hier te mogen verwelkomen. Dit jaar krijgt de kindergemeenteraad een budget van 10.000 euro om de verschillende projecten te realiseren. Dit budget zullen we elke twee jaar voorzien zodat we de ideetjes van de kinderen echt vorm kunnen geven.”

De Izegemse schepen van cultuur Kurt Himpe en de schepen van jeugd en sport Lotar Feys waren ook van de partij op de eerste kindergemeenteraad van dit schooljaar. “Het is mooi om te zien hoeveel mooie ideetjes onze jeugd heeft dus het is onze plicht om daar zeker rekening mee te houden.”

Nieuwe kinderburgemeester Nicola Masschelin woont samen met zijn ouders Kristof Masschelin en Adinda Declercq in de Molenhoekstraat in Izegem. Nicola gaat een bijzonder jaar tegemoet. “Ik zie het enorm zitten om er dit jaar iets van te maken. Ik denk dat het best druk wordt en misschien ook een beetje raar met corona, maar het zal ons zeker lukken.” Nieuw dit jaar is dat de burgemeester ook kan rekenen op drie echt schepenen binnen zijn gemeenteraad, zo zal er een schepen van sport, een schepen van milieu en een schepen van vrije tijd zijn. Die drie kinderen worden vandaag gekozen tijdens de eerste echte gemeenteraad van dit jaar.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier