Nele Maddens, nieuwe directeur van SPWe-basis in Wevelgem

© Stefaan Lernout
Redactie KW

De juf van het eerste leerjaar, Nele Maddens, wordt de nieuwe directeur van SPWe-basis. Ze nam die beslissing uit liefde voor de school waar ze al 15 jaar les geeft.

Nele Maddens (39) wordt vanaf 1 september de nieuwe directeur van SPWe- basis. Ze vervangt er de huidig directeur Barbara Buysschaert die directeur wordt in Kortrijk in school ‘t Hoge.

De nieuwe directeur woont samen met Quinten en hun dochtertje Linn (5) in Gullegem. Ze is geboren en getogen in Bissegem waar ze onder meer hoofdleidster van de Chiro was. Sinds 2004 geeft ze les in SPWe-basis. Aanvankelijk in het vierde leerjaar, daarna vele jaren in het derde leerjaar en sinds drie jaar was ze de steun en toeverlaat van de kinderen van het eerste leerjaar. Vanaf september ruilt ze de klas voor het bureau van de directeur.

“Het is allemaal wat snel gegaan“, geeft ze toe. “De kandidaturen dienden ingediend te worden voor 30 juni, nog geen drie weken later krijg ik te horen dat de keuze op mij viel.”

Uit liefde voor de school

Vooraleer Nele het diploma onderwijs behaalde, had ze reeds een diploma Financiën en verzekeringen op zak. Een job die ze ook gedurende een jaar uitoefende. Al snel had ze voor zichzelf uitgemaakt dat haar ideale job een socialere dimensie diende te hebben. Vandaar haar keuze voor het onderwijs.

“Die twee diploma’s komen nu goed van pas, want ik hou ook van het organiseren. Van alles in goede banen te kunnen leiden, zowel dat organisatorische als het pedagogische aspect zijn belangrijk bij de functie van directeur. Dat ik de stap zet heeft toch voornamelijk te maken met de school, ik hou echt van deze school en dat was doorslaggevend. Ik zie me niet onmiddellijk directeur worden in een andere school. Ik ken het lerarenkorps en het korps kent mij, ik voel me hier echt thuis.”

SPWe-basis is een van de scholen van scholengemeenschap Guldenberg, een samenwerkingsverband van alle Katholieke basisscholen van Wevelgem, Gullegem en Moorsele. De school is gevestigd in het centrum van Wevelgem en telt momenteel 350 kinderen, 140 kleuters en 210 kinderen van de lagere school.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier