Negen winnaars in ‘corona-schrijfwedstrijd’

Louise Desramault uit Bissegem won de schrijfwedstrijd voor de eerste graad van het lager onderwijs. © (Foto EDB)
Redactie KW

Tweehonderd leerlingen namen deel aan de schrijfwedstrijd die gelanceerd werd door Bibliotheek Kortrijk. Negen kinderen die deelnamen krijgen binnenkort een boekenpakket door hun inzending.

De Kortrijkse bibliotheek lanceerde in april een oproep naar scholen met de vraag hoe de bib de scholen door de moeilijke periode kon helpen. Er werd gesuggereerd om een schrijfwedstrijd te lanceren. Dit gebeurde per graad van de lagere school. Meer dan 200 kinderen stuurden een tekst in die het vervolg was aan een gegeven tekstje of die paste bij doorgestuurde afbeeldingen.

Voor de eerste graad was Louise Desramault uit het eerste leerjaar van Vrije Lagere School Sint-Vincentius Bissegem de winnaar. Ze werd gevolgd door Saar Vandenbossche en Tuur Vanneste, beiden uit het tweede leerjaar van Spes Nostra. De winnaar van de tweede graad kwam ook uit de Bissegemse lagere school. Het was Miel Desplenter uit het derde leerjaar. Jille D’haene die ook in het derde leerjaar zit in Bissegem werd tweede en Norman Pleatteau uit buurtschool V-Tex werd derde. De beste tekst uit de derde graad kwam van Daan Staelens uit het zesde leerjaar van Spes Nostra. Hij werd gevolgd door Henri Keignaert uit het vijfde leerjaar van vbs ‘t Fort en Renée Motte uit het zesde leerjaar van Spes Nostra. De winnaars ontvangen binnenkort een boekenpakket en een aantal gadgets.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier