Naschoolse kinderopvang ‘t Berenhuisje trotseert corona

Kleuters en peuters spelen op het dakspeelplein samen met hun kinderbegeleidsters en coördinator van 't Berenhuisje Nico Landuyt. © foto Luc
Redactie KW

De naschoolse kinderopvang ‘t Berenhuisje bestaat al meer dan een kwarteeuw. “In al die tijd hebben we nooit dergelijke situatie meegemaakt”, zegt coördinator Nico Landuyt.

“We zijn niettegenstaande de moeilijke tijden blijven doorwerken en bleven kinderen opvangen. Normaal ontvangen we tijdens het schooljaar ‘s morgens en ‘s avonds zo’n 80 kinderen. Vanaf half maart werd dit herleid tot vijf kinderen, soms nog minder. Gelukkig merken we nu terug een stijging. Momenteel ontvangen we een 25-tal kinderen per dag.”

Om alles in optimale veiligheid te laten verlopen, zijn er drie locaties om de kinderen onder te brengen. “Kleuters en peuters zitten één hoog in de Vondeltoren en kunnen buiten op het dakspeelplein van het mooie weer genieten. Het cafetaria en de grote keuken in Vondel bieden plaats aan de leerlingen van de vierde, vijfde en zesde klas. De ruime muziekklas in de Academie voor Woord en Muziek is de stek voor de leerlingen van het eerste tot en met het derde leerjaar.”

Ondersteuning

Daarnaast is ‘t Berenhuisje ook gestart met een buitengewone dagopvang voor kinderen uit het buitengewoon onderwijs. “Deze kinderen konden niet met de bus naar hun school en worden bij ons overdag opgevangen”, klinkt het. “Ze krijgen taakjes van school en worden door ons personeel begeleid. We kregen al heel wat positieve reacties hierop. We ondersteunen ook de plaatselijke lagere scholen als zij met hun opvang voor en na school in de problemen zouden geraken.” (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier