Na positieve coronatest op internaat De Keiwijzer in Poperinge: internen en leerlingen mogen maandag terugkeren

© LBR
Redactie KW

Op internaat De Keiwijzer in Poperinge testte vorige week een intern positief op het coronavirus. Alle secundaire internen, in totaal 24, werden getest en moesten in quarantaine. Ook de 14 klasgenoten van de besmette leerling werden getest en zaten in quarantaine. Vanaf maandag zijn de internen en leerlingen terug welkom op internaat De Keiwijzer en op school.

Op internaat De Keiwijzer in Poperinge bleek vorige week een intern besmet te zijn met het coronavirus. Door de coronabesmetting werd besloten om alle secundaire internen, in totaal 24, in quarantaine te plaatsen en die ook te laten testen. Ook alle begeleiders werd gevraagd om zich te laten testen. De veertien klasgenoten van een besmette leerling en drie leerkrachten uit het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut werden in quarantaine geplaatst en getest. Eind vorige week werd duidelijk dat nog een leerling positief testte en ook die klas moest in quarantaine. In totaal zaten in het OLVi twee klassen in quarantaine en daarnaast nog een vijftal leerlingen die intern zijn in internaat De Keiwijzer. In de eerstegraadsschool De Keiwijzer verbleven veertien leerlingen in quarantaine die ook intern zijn op internaat De Keiwijzer.

“Positief nieuws na de negatieve coronatesten. Vanaf maandag 21 september gaat het internaat De Keiwijzer weer open voor de secundaire internen. Alle internen die niet ziek zijn en negatief hebben getest op hun eventueel tweede test zijn weer welkom en kunnen opnieuw naar de klas. We blijven alert voor de symptomen en houden ons aan de coronamaatregelen. Laat dit nu de definitieve start zijn van een ononderbroken school- en internaatjaar 2020-2021 waarbij we allemaal zorg blijven dragen voor elkaar”, zegt Marc Bailliu, beheerder van internaat De Keiwijzer in Poperinge.

“De leerlingen die een tweede negatieve test hadden, mogen maandag opnieuw naar school komen. De leerlingen waarvan geen tweede test werd afgenomen komen pas op donderdag terug. Leerlingen die een positieve test hadden zullen uiteraard langer moeten thuisblijven. Binnen de school werden geen bijkomende besmettingen vastgesteld”, zegt Lieven Delvoye, coördinerend directeur van de Poperingse scholengemeenschap Bertinus Collectief Poperinge.

“Donderdag werd een extra klas in quarantaine geplaatst. Dat gaat over een klas zevendejaarsstudenten uit het OLVi. Daarvan werd een leerling gecontacteerd in het kader van contact tracing. Na een coronatest bleek die leerling positief te testen en werd de klas en de hoog risico leerkrachten in quarantaine geplaatst. Momenteel werden 6 leerlingen en 1 leerkracht positief getest op het coronavirus binnen de Poperingse secundaire scholen. Een cijfer dat goed meevalt als je weet dat er ongeveer 2000 leerlingen op onze secundaire scholen zitten.”

(LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier