Minister van Onderwijs Hilde Crevits opent steinerschool Koningsdale in Ieper

Minister van Onderwijs Hilde Crevits en burgemeester Jan Durnez knipten het lint door waarmee de school officieel werd geopend. © EG
Redactie KW

Op 1 september verhuizen de leerlingen van de steinerschool Koningsdale van de Rijselstraat naar het gebouw van de groendienst langs de Oudstrijderslaan. Het was een race tegen de tijd om alles klaar te krijgen maar de 104 leerlingen zullen op 1 september het schooljaar op de unieke site van de gewezen groendienst kunnen inzetten.

“Toen we hoorden dat de stad Ieper de site van de groendienst wou verlaten voor een nieuwbouw op de huidige locatie van de technische dienst, hebben we niet geaarzeld”, zegt directeur Barbara Decramer. ” De school was de enige kandidaat om de gebouwen langs de Oudstrijderslaan in erfpacht te nemen. We zijn enorm blij met deze locatie. Het werd een huzarenstuk om alles klaar te krijgen want de verhuis begon pas op 1 juli.”

Uitstekende ligging

“Op 1 september is alles klaar om de leerlingen te ontvangen. Dit ruime pand biedt heel wat mogelijkheden en vult perfect de visie van onze school in. We zullen in de groene long van Ieper lesgeven en toch gebruik kunnen maken van alles wat de stad te bieden heeft. We kunnen overal te voet naartoe, al blijven we ook op wandelafstand van het centrum. Ook voor de ouders moet dit een flinke stap vooruit zijn, met nabijgelegen parkings aan het station en de Esplanade. De mogelijkheden met het openbaar vervoer zullen ook een belangrijke rol spelen. Dit zal ons toelaten om verder te groeien naar een volwassen school” aldus nog volgens de directeur.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier