Minister van Onderwijs Ben Weyts maakt pralines in MSKA Roeselare

Ben Weyts aan de slag in het MSKA. © (foto PS)
Peter Soete

Het MSKA Roeselare kreeg dinsdagmorgen hoog bezoek. Kersvers minister van Onderwijs Ben Weyts kwam er een Rode Neuzen-praline maken, schilderde een abstract schilderij en bracht een bezoek aan de dansacademie.

MSKA Roeselare is een gedreven partner van Rode Neuzendag. Dit heeft de interesse gewekt van de nieuwe minister van onderwijs Ben Weyts. Tijdens ‘De schoolweek van Ben Weyts’ kwam de minister dinsdagmorgen dan ook graag de BSO-afdeling van MSKA Roeselare (Campus Groenstraat) bezoeken. Naast de schooldirecties tekenden ook burgemeester Kris Declercq en de nieuwe schepen van Onderwijs Tom Vandenkendelaere present.

Na een korte verwelkoming door de directie trokken de minister en de burgemeester een bakkersschort aan en maakten ze met de leerlingen enkele Rode Neuzen-pralines. Na een rondleiding op de campus gingen minister Ben Weyts en burgemeester Kris Declercq met de leerlingen in de afdeling Schilderen aan het werk en maakten ze er een abstract schilderij.

Extra investeringen

“De keuze voor deze Roeselaarse school was niet toevallig”, benadrukt minister Ben Weyts. “We moeten veel aandacht hebben voor de TSO- en BSO-scholen en de STEM-richtingen (sciences, technology, enigineering and mathematics, red.) en daar zetten we ook hard op in. Dit zijn immers de opleidingen van de toekomst en sluiten zeer nauw aan bij hetgeen onze maatschappij, onze arbeidsmarkt vraagt en verlangt.”

“Er is in 2017-2018 al vijf miljoen euro extra geïnvesteerd in didactisch materiaal, in 2019 kwam daar nog eens tien miljoen euro extra bij en heeft ook de zorgopleiding een deel van de koek gekregen. In 2020 komen er dan nog eens extra ondersteuningsmaatregelen voor de STEM-richtingen.”

Na een rondleiding door de school kwam het gezelschap aan in de gloednieuwe dansacademie. Er werd nog een korte dansvoorstelling opgevoerd vooraleer de minister opnieuw vertrok richting Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier