Dylan toonde aan de minister hoe duaal leren in de praktijk werkt.

De werkloosheidsgraad in Vlaanderen daalt en de krapte op de arbeidsmarkt neemt toe. "Voor de elektrotechnische sector is deze krapte nog groter dan voor vele andere sectoren. In Vlaanderen meten we voor alle elektrotechnische beroepen samen een spanningsindicator die hoger ligt dan het Vlaamse gemiddelde met West-Vlaanderen als koploper", klinkt het bij Volta, koepelorganisatie van de elektrotechnische sector. Die organisatie roept dan ook op om volop in te zetten op kwalitatief onderwijs via duaal leren.

Na een succesvol pilootproject voor de richting elektrische installaties werd dit schooljaar duaal leren voor de elektrotechnische sector uitgerold in niet minder dan 7 trajecten. Van de ongeveer 1100 jongeren die dit jaar startten in een duale opleiding verspreid over 70 trajecten zijn er 206 jongeren (20 procent) die een traject volgen voor de elektrotechnische sector.

Dylan toonde aan de minister hoe duaal leren in de praktijk werkt. De werkloosheidsgraad in Vlaanderen daalt en de krapte op de arbeidsmarkt neemt toe. "Voor de elektrotechnische sector is deze krapte nog groter dan voor vele andere sectoren. In Vlaanderen meten we voor alle elektrotechnische beroepen samen een spanningsindicator die hoger ligt dan het Vlaamse gemiddelde met West-Vlaanderen als koploper", klinkt het bij Volta, koepelorganisatie van de elektrotechnische sector. Die organisatie roept dan ook op om volop in te zetten op kwalitatief onderwijs via duaal leren. Na een succesvol pilootproject voor de richting elektrische installaties werd dit schooljaar duaal leren voor de elektrotechnische sector uitgerold in niet minder dan 7 trajecten. Van de ongeveer 1100 jongeren die dit jaar startten in een duale opleiding verspreid over 70 trajecten zijn er 206 jongeren (20 procent) die een traject volgen voor de elektrotechnische sector.