Minister Hilde Crevits te gast in Ledegem voor start van nieuw schooljaar

Algemeen directeur Scholen van Morgen Philippe Monserez, minister Hilde Crevits, topman van het katholiek onderwijs Lieven Boeve en burgemeester Bart Dochy van Ledegem. © Jan Stragier
Redactie KW

Heel wat ouders waren samen met hun kinderen en het schoolpersoneel aanwezig op de parking voor het schoolgebouw van Vrije Basisschool De Peereboom in Ledegem voor de komst van minister Hilde Crevits.

De minister, die samen met de genodigden van de campus in de Rollegemstraat naar de campus in de Hugo Verriestlaan fietste, was in Ledegem aanwezig om het nieuwe schooljaar in te zetten. Ze toonde zich heel verheugd dat ze dat dit jaar kon doen in haar eigen West-Vlaanderen.

Een tweede reden voor het bezoek van de minister was het zetten van de ‘meiboom’ op het nieuwe schoolgebouw, dat er komt in de plaats van de oude beroepsschool. Daardoor worden beide campussen vanaf volgend schooljaar één.

Nieuwe school in Sint-Eloois-Winkel

Ondertussen werd ook bekendgemaakt dat men ook de goedkeuring kreeg voor een nieuwe school in Sint-Eloois-Winkel, waardoor er dus zowel in Ledegem, Rollegem-Kapelle als Sint-Eloois-Winkel een nieuwe of vernieuwde school komt.

Ook Lieven Boeve, topman van het katholiek onderwijs in Vlaanderen, en tal van hoogwaardigheidsbekleders waren samen met het bestuur van Moorsledegem, de overkoepelende scholengemeenschap, aanwezig op deze plechtigheid.

Tot slot ging de minister samen met haar gevolg naar de hoogste verdieping van de school om er de meiboom op te steken.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier