Minister Crevits bezoekt GO! Atheneum Calmeyn in De Panne

Burgemeester Ann Vanheste met de directeur van de school, Martine Mol, schepen Arne Debaeke en minister Hilde Crevits op de demonstratie van 'The Floor by Infrabel' in het Atheneum Calmeyn in De Panne. © JTV
Redactie KW

Minister van Onderwijs Hilde Crevits bracht een bezoek aan het GO! Atheneum Calmeyn in De Panne.

De minister bezocht de verschillende afdelingen van de campus. Tijdens de rondleiding bracht ze onder meer een bezoek aan de afdeling haarzorg. De minister hield ook even halt in de keuken van de school, waar het reeds druk was met de voorbereidingen voor de avonddienst van het schoolrestaurant.

Als afsluiter bezocht de minister ook ‘The Floor by Infrabel’ Ze nam deel aan een demonstratie met een speciale VR-bril op een vibrerend podium.

Infrabel zet zich al jaren in om iedereen bewust te maken om altijd de verkeersregels op het spoorwegdomein te respecteren. De spoorinfrastructuurbeheerder pakt nu uit met een gloednieuwe sensibiliseringsactie rond virtuele realiteit: The Floor. Via een vibrerend podium kunnen jongeren een levensechte VR-ervaring rond spoorlopen beleven. Vorig jaar was er een toename van het aantal spoorlopers en ongevallen aan overwegen en vielen er hierbij in totaal 16 doden in België.

De installatie van ‘The Floor’ is speciaal in de sportzaal opgesteld en is voor de leerlingen een heel bijzondere en leerrijke ervaring om de gevaren van het spoorlopen met beeld en geluid te ondergaan.

(JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier