Middenschool Sint-Rembert organiseert De Warmste Schoolweek

Samen met enkele enthousiaste leerlingen de organiserende werkgroep van De Warmste Schoolweek. © Foto JS
Johan Sabbe

Koud is het momenteel allesbehalve voor medio november. Aan de Middenschool Sint-Rembert doen ze er van maandag 19 tot en met vrijdag 23 november nog een graadje bovenop. Dan organiseert een groepje leerkrachten samen met de leerlingen De Warmste Schoolweek ten voordele van Bednet.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, toch als het ware mee in de klas zitten. Via camera’s kunnen ze van thuis uit een aantal lessen volgen en blijven ze hun vrienden zien.

Voetballen en bakken

Enerzijds krijgen de leerlingen van de Middenschool Sint-Rembert – eerste en tweede jaar secundair onderwijs – enkele opdrachten waarmee er telkens een ster te winnen valt. Het doel is een vijfsterrenschool realiseren. “Zo vragen we de leerlingen om op dinsdag 20 november zo veel mogelijk met een geel kledingstuk naar de lessen te komen”, aldus studiemeester-opvoeder Marijn Stragier, die het project van De Warmste Schoolweek mee in goede banen leidt. “De ster is binnen als minstens vijfhonderd leerlingen dat die dag doen. Voorts verzoeken we elke klas om de deur van een bepaald lokaal met foto’s te versieren. Ook als die opdracht tot een goed einde gebracht wordt, is er een ster verdiend. Op een originele manier in de krant komen, is eveneens een ster waard.”

De initiatiefnemers willen op de eerste plaats zoveel mogelijk geld in het laatje krijgen voor Bednet. En dus is er elk van de vijf warmste dagen een activiteit gepland om centen te verdienen.

“Op maandag 19 november heeft er een voetbalwedstrijd tussen de leerkrachten en de leerlingen plaats, waarvoor er wat toegangsgeld betaald dient te worden”, vervolgt Marijn. “Onder de aanwezigen worden er gesigneerde voetbaltruitjes verloot. Op dinsdag verkoopt de leerlingenraad taart die door bereidwillige ouders en leraren gebakken werd.”

“Op woensdag organiseren we dan het Warmste Ontbijt en op donderdag oefenen we kringzitten op de speelplaats. Op vrijdag ten slotte organiseren we tussen de middag het slotmoment en reiken we de behaalde sterren uit.”

Vet gespijsde cheque

Het is voor het eerst dat de Middenschool Sint-Rembert met De Warmste Schoolweek uitpakt. Als het project een succes wordt, volgt er in 2019 wellicht een tweede editie. Maar eerst even afwachten welk resultaat er uit de bus komt. “We willen Bednet graag een vet gespijsde cheque kunnen overhandigen”, besluit Marijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier