Met Springtij mikt Oostende op gezinnen in de paasvakantie

Redactie KW

De paasvakantie staat voor de deur en dat is een ideale vakantie om er – hopelijk onder de eerste zonnestralen – met de kinderen op uit te trekken. Dat heeft Oostende goed begrepen en daarom wordt al voor de vijfde keer met alle culturele partners in Oostende Springtij georganiseerd.

Springtij biedt opnieuw een divers programma, waarbij kinderen van alle leeftijden wel aan hun trekken komen. Daarvoor werd een brede samenwerking gerealiseerd. “Het is fijn dat Toerisme Oostende de handen in elkaar slaat met alle culturele actoren in Oostende”, zegt schepen van Cultuur Bart Plasschaert (CD&V). KAAP Vrijstaat O. bouwt hun café bijvoorbeeld om tot een Springtijkaffee”

“Kinderen kunnen er in de eerste week van de paasvakantie dierenmaskers maken en op de laatste dag van de paasvakantie is er opnieuw een voelkwartet. De Grote Post richt zich tot de allerkleinsten met Voelgewoel en heeft ook enkele theaterproducties voor kinderen. Er valt op cultureel vlak sowieso veel te beleven met Het Vlot, The Crystal Ship en Grote Kunst voor Kleine Kenners, maar speciaal voor Springtij werden er extra activiteiten voor kinderen ontwikkeld binnen de lopende tentoonstellingen.”

Speelse wandelingen

‘Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam’ loopt op zijn einde, maar kinderen kunnen in Mu.Zee nog deelnemen aan speelse vakantiewandelingen langs de tentoonstelling voor het hele gezin en er is een slow Art Day voor gezinnen. Er is ook het kinderparcours Vlot à la Carte.

Met het handige doe-boekje kunnen kinderen raadsels oplossen rond de kunstwerken. Zo wordt de tentoonstelling nog leuker. Terwijl Het Vlot bijna gedaan is schiet de derde editie van The Crystal Ship uit zijn startblokken met op dinsdag en donderdag workshops van mu-zee-um die volledig in het teken van de street art staan.

“Op 7 en 8 april is de grote opening. Speciaal voor kinderen bestaat er ook een gratis The Crystal Ship Kids Guide met handige tips en opdrachten rond de bestaande kunstwerken op kindermaat”, licht burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) toe.

Fort Napoleon

In het Fort Napoleon loopt nog altijd de tentoonstelling Grote Kunst voor Kleine Kenners. Naast de expo is er nu ook een zoektocht door de stad. De folder voor de zoektocht is af te halen bij Toerisme Oostende op het Monacoplein. Het Kursaal Oostende heeft een kindvriendelijk programma met K3 en Kaatje Theater.

Op zondag 1 april organiseert Toerisme Oostende aan de start van de vakantie opnieuw een paaseierenraap in het Leopoldpark. Inschrijven is gratis, maar verplicht via www.springtij-oostende.be. Je vindt hier ook een volledig overzicht van alle activiteiten. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier