Meneer de Uil van Fabeltjeskrant komt naar Windekind

© Stefaan Beel
Redactie KW

Dinsdag 12 november van 11 tot 12 uur kwam Meneer de Uil van Fabeltjeskrant naar de kleuter- en lagere school Windekind in de Blinde Rodenbachstraat.

Reden: de derde kleuterklas van juffrouw Lynn Laieb wint de hoofdprijs over heel Vlaanderen in de categorie kleuter. 389 kleuterklassen hebben deelgenomen. En de hoofdprijs is een ‘meet en greet’ met de énige echte “Meneer de Uil”. Een uurtje daarvoor komen mensen van bos+ naar de school en zetten samen met de kinderen een aantal buitenactiviteiten op het getouw. Meneer de Uil brengt ook een filmploeg mee om van het gebeuren een aftermovie te maken.

“Voor de week van het bos heeft het agentschap natuur en bos in samenwerking bos+ en met de steun van Ketnet een nostalgische fabeltjeskrant gelanceerd” vertelt juffrouw Lynn van de winnende kleuterklas. We hebben in de week van het bos, van 14 tot 18 oktober, elke dag allerlei opgelegde opdrachtjes in de vrije natuur uitgevoerd en in een fotomontage vastgelegd. Die fotomontage heb ik op het eind van de dag naar de organisatie doorgestuurd.

Opdrachtjes zoals : muziekinstrumentjes en kunstwerkjes maken met wat in de natuur te vinden is, verkleedpartij met bladeren en takken. Kortom alles moest buiten gebeuren en we waren verplicht gebruik te maken van wat er in de vrije natuur voorhanden was.

De kleuters waren laaiend enthousiast. Ze leefden zich helemaal in en uit.

Het werd een echte TOPweek.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier