Meisjeschiro ‘t Piegoetje moet binnen een aantal jaren verhuizen

© Joke Couvreur
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Staden plant op de plaats waar nu hun gebouwen staan, de bouw van een nieuw gemeentehuis en een aantel serviceflats.

“De verhuis van de meisjeschiro zal slechts op langere termijn moeten gebeuren”, licht burgemeester Francesco Vanderjeugd toe. “In een eerste fase plannen we de bouw van een gemeentehuis en een aantal assistentiewoningen. In een tweede fase komen daar nog een aantal assistentiewoningen bij. Die zullen tijdens de volgende legislatuur (2019-2025) gerealiseerd worden. De verhuis van de Chiromeisjes is dus voor een flink aantal jaar nog niet aan de orde.”

“Eens de tweede fase aanvangt, is het huidige meisjeschiroterrein geen goede locatie meer. Er is niet alleen de realisatie en de nabijheid van de assistentiewoningen en hun bewoners. We willen ook een park aanleggen waarvan de uitgang zich pal middenin de chiroterreinen bevindt. De meisjes zullen dus moeten verhuizen.” De burgemeester laat wel weten dat het gemeentebestuur daarbij zeker zijn verantwoordelijkheid zal opnemen. (CB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier