Acteur Amir Motaffaf - Gamil uit de populaire Ketnet-reeks 4eVeR - kwam woensdagmorgen de diploma's en het embleem overhandigen aan het klasje van juf Aagje Minne. Binnenkort mag de groep van 19 leerlingen ook opdagen in Kingsize Live op Ketnet.

Sociale media

"Mijn klasje nam vorige week enthousiast deel met 'De Schaal van M', een online spel dat de kennis van de media polst bij 10- tot 12-jarigen", zegt de trotse juf Aagje. "Iedere dag krijgen we opdrachten, waarbij de leerlingen gaandeweg vertrouwd worden met termen al auteursrechten, cyberpesten en zelfs sexting. De kinderen leren de voordelen en de gevaren van sociale media kennen."

Het klasje ontwierp een eigen postzegel, waarin de logo's van Facebook en Instagram verwerkt zijn. © Jan Stragier

Zo organiseerden we onder meer een 'Mediawijsmarkt' en ontwierpen ze een eigen postzegel, met de tekst 'Think before you post'. "Een knipoog naar hoe we vroeger berichtjes moesten sturen", lacht de juf.

Acteur Amir Motaffaf - Gamil uit de populaire Ketnet-reeks 4eVeR - kwam woensdagmorgen de diploma's en het embleem overhandigen aan het klasje van juf Aagje Minne. Binnenkort mag de groep van 19 leerlingen ook opdagen in Kingsize Live op Ketnet. "Mijn klasje nam vorige week enthousiast deel met 'De Schaal van M', een online spel dat de kennis van de media polst bij 10- tot 12-jarigen", zegt de trotse juf Aagje. "Iedere dag krijgen we opdrachten, waarbij de leerlingen gaandeweg vertrouwd worden met termen al auteursrechten, cyberpesten en zelfs sexting. De kinderen leren de voordelen en de gevaren van sociale media kennen."Zo organiseerden we onder meer een 'Mediawijsmarkt' en ontwierpen ze een eigen postzegel, met de tekst 'Think before you post'. "Een knipoog naar hoe we vroeger berichtjes moesten sturen", lacht de juf.