Meer dan 750 Kortrijkse kinderen doen de move tegen pesten

Klas 2A en 2B van vrije Centrumschool Marke. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Ook in 2019 bundelen Ketnet en het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten de krachten om de problematiek rond pesten onder de aandacht te brengen. Heel wat steden en gemeenten scharen zich achter de actie waardoor her en der in het straatbeeld grote zwarte stippen opduiken. Ook Kortrijk deed woensdag mee.

In Vlaanderen en Brussel wordt naar jaarlijkse traditie de Week tegen Pesten gehouden. De actie wil pesten op school een halt toeroepen. Ook Kortrijk deed mee. Ruim 750 leerlingen tekenden present langs de verlaagde Leieboorden. Jeremy Vandoorne, Xavier uit de Ketnetserie Rox, praatte het moment aan elkaar en voerde samen met hen de Ketnet Move uit.

De honderden leerlingen aan de verlaagde Leieboorden samen met acteur Jeremy Vandoorne.
De honderden leerlingen aan de verlaagde Leieboorden samen met acteur Jeremy Vandoorne.© JVGK

Er waren kinderen aanwezig uit de Kortrijkse scholen De Baai, Basisschool Sint-Jozef, de Damiaanschool, ‘t Fort, De Kleine Kunstgalerij, De Sprong, de Watermolen, school Sint-Paulus, Drie Hofsteden, de Kindervriend, de V-Tex-school en de Vrije Centrumschool Marke. Deze laatste school was aanwezig met Klas 2A en 2B. “We hebben er over geleerd op school en hebben het liedje Stip na Stip geoefend. Pesten is niet fijn’, vertelt Marie-Lou van 2B. Ook Aboe-Saleh van 2A was van de partij. “We mogen niemand pesten, dat is niet leuk. Je mag niemand uitsluiten. Ik help elk kindje dat gepest wordt.”

Met vier stippen op hun handen, op affiches of op vlaggen maken de kinderen duidelijk dat ze tegen pesten zijn en ‘neen’ zeggen tegen pesten.

Meer dan 750 Kortrijkse kinderen doen de move tegen pesten
© JVGK

Meer dan 750 Kortrijkse kinderen doen de move tegen pesten
© JVGK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier