Medewerkers kinderboerderij vieren feest na de verhuis

© EDB
Redactie KW

Vrijdagavond 5 juli genoten de medewerkers van de kinderboerderij en de vrijwilligers die meehielpen met de verhuis van de Moteweg naar hoeve Te Coucx van een openingsfeest met barbecue.

De verhuis van de kinderboerderij startte op maandag 3 juni. Er werd tot nu hard gewerkt om de nieuwe site klaar te krijgen voor de zomerwerking. Sinds 1 juli is de volledige werking van de kinderboerderij geconcentreerd op het nieuwe domein. De bakoven verhuisde deze week en de laatste dieren kregen er hun plek.

Gedurende de vorige weken werd de konijnenheuvel en de geitenweide in orde gebracht door Aktraktie. De kippenren werd opgebouwd, in het nabijgelegen bos werd de toekomstige bloemenweide gemaaid. Ook de speel- en de picknickweide en de wandelpaden werden gemaaid. De toegang van de speelweide werd uit schors voorzien. Stadsdiensten waren in de weer om het gebouw te voorzien van de nodige elektrische leidingen, afvoeren en toevoeren en er werd een tussendeur geplaatst. Er kwam ook een toog en picknickbanken en de berghokken werden voorzien van poorten. De poelen op het domein werden voorzien van buffers en de ezelweide werd voorzien van een omheining. Ook de administratie van de kinderboerderij verhuisde.

Uitbreiden aanbod

De kinderboerderij biedt nu een ruimte voor kinderen en jongeren, ouders en bezoekers. Iedereen leert er oog hebben voor de natuur en leert er over ecologische processen en het in stand houden van de biodiversiteit.

De vzw Van Clé zal ook inzetten op de vrije bezoekers van hoeve Te Coucx en stadsgroen Marionetten door een natuurterras, een speel- en picknickweiode en educatieve wandelingen. Je kan er ook terecht voor een drankje en een kleine versnapering met zoveel mogelijk streekproducten, en dit van dinsdag tot en met zaterdag van 14 tot 19 uur. Er zijn boerderijkampen voor kinderen van 6 tot 12 jaar en het aanbod op woensdagnamiddag wordt vergroot. Na de zomer zal naast de bestaande programma’s ook de inhoudelijke en educatieve werking uitbreiden met een interessant aanbod voor elke leeftijdsgroep. Ook verenigingen zoals JNM, Natuurpunt en de Vogelwerkgroep maken gebruik van de site aan de Cannaertstraat 30 in Marke.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier