Margot is de eerste die ‘on campus’ inschrijft in Kulak

Vicerector Piet Desmet en Margot De Waele. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Margot De Waele (18) uit Wortegem-Petegem is de eerste die ‘on campus’ inschreef voor het volgend academiejaar op KUL Leuven, campus Kulak. Ze werd door de vicerector professor Piet Desmet verwelkomd met een geschenkmand.

De inschrijvingen voor het nieuwe academiejaar aan KU Leuven verlopen door het coronavirus grotendeels online. Er worden vanaf maandag 17 augustus afspraken gemaakt om de online voorinschrijving op de campus af te werken.

Troeven van Kulak

Margot De Waele volgde Economie-Moderne Talen aan OLV-Hemelvaart in Waregem. Ze schreef zich op campus Kulak in voor Toegepaste Taalkunde en koos voor de talen Spaans, Frans en Nederlands. “Later kan ik aan de slag als vertaler of tolk of kan ik ook in het onderwijs terecht”, zegt ze. Margot zal tijdens de week op kot verblijven in Kortrijk. Op de vraag waarom ze voor campus Kulak koos, antwoordde Margot dat ze vooral het kleinschalige van de campus belangrijk vindt. “Ik vind het werken in kleinere groepen een betere manier van leren.”

We kunnen volgens de laatste berichten alles maximaal op de campus laten plaatsvinden

Margot hoopt om veel live lessen te kunnen volgen en zo ook meer contact te krijgen met de medestudenten. Daar kreeg ze van de vicerector – die zelf professor Taal- en Letterkunde is in de faculteit Letterkunde – een positief antwoord op. “We kunnen volgens de laatste berichten alles maximaal op de campus laten plaatsvinden. Voor de aula’s mogen we momenteel 1 op 2 plaatsen bezetten. Daar werken we met een rotatiesysteem: voor wie niet in de aula les kan volgen, streamen we de lessen.”

Kwaliteit boven kwantiteit

De eerste die online inschreef was Luna De Bruyne uit Vosselare (Nevele). Zij kiest voor de opleiding Biomedische Wetenschappen. Ze voelde zich zowel op de SID-in beurs en tijdens de opendeurdag direct welkom. “Dit in combinatie met de kleinere campus deed me besluiten om naar campus Kulak te komen.”

“We rekruteren dus breder dan enkel maar in West-Vlaanderen”, luidt het in de universiteit. “Dat komt door ons uniek campusconcept en ook door enkele unieke opleidingen zoals Onderwijskunde.” Voor vicerector Desmet is kwaliteit echter veel belangrijker dan kwantiteit. “We doen niet enkel aan werving, maar willen studenten de kans geven om hier te komen studeren. Het belangrijkste is de doorstroom en niet de instroom. De studenten zijn hier natuurlijk wel welkom hé.”

Vorig jaar waren er op campus Kulak 1.358 reguliere studenten en nog 150 werk- en schakelstudenten. “Wat ook heel belangrijk is, is dat er op de West-Vlaamse campussen nog 11.000 West-Vlamingen zijn die zich hier komen bijscholen en dus levenslang studeren!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier