Maandkalender 2021 met zelfportretten leerlingen voor goede doel

De 30 leerlingen van het eerste leerjaar met hun kunstwerk bij juf Lieve. © foto Luc
Redactie KW

Jaarlijks organiseert de basisschool Marialoop enkele acties ten voordele van ‘Let us Change’ en ‘Rainbow4kids’, twee verenigingen die kinderen in Afrika steunen. De voortrekkers van deze acties zijn de leerlingen van de derde klas van juf Lieve Verstraete.

Alle leerlingen van de basisschool worden nu gemobiliseerd om met een nieuw initiatief geld in te zamelen voor de straatkinderen in Awassa (Ethiopië) en de schoolkinderen in Ukunda (Kenia). “Door corona kunnen we onze jaarlijkse acties voor deze goede doelen niet ten uitvoer brengen”, vertelt juf Lieve die binnenkort met pensioen gaat. “De kleine muntstukjes, ‘de rostjes’, kunnen wel nog binnengebracht worden op school. Maar dit jaar is er dus geen kerstmarkt, geen aperitiefoptreden, geen kaarting, … We proberen in het voorjaar wel onze quiz te organiseren, in coronaveilige omstandigheden uiteraard. Maar het wordt dus nog eventjes afwachten of dit effectief kan doorgaan.”

De school keek dan ook uit naar een andere manier om geld in het laatje te brengen. “We beseffen heel goed dat we in deze coronatijden niet moeten aankloppen bij onze lokale handelaars om hen om sponsoring te vragen. We besloten daarom om alle leerlingen van onze school, zowel kleuters als leerlingen van de lagere school, een artistieke opdracht te geven. We vroegen hen om hun zelfportret te tekenen en in te kleuren. Maar liefst 183 kinderen, de volledige schoolbevolking kortom, werkten hieraan mee.”

“De bedoeling is nu om al die zelfportretten te verwerken op de twaalf maandpagina’s die onze kalender van 2021 zal tellen. Deze kalender, in A4-formaat, kost 7 euro. Wie drie kalenders bestelt, betaalt 20 euro.”

Logo vermelden

Inschrijven voor de kalender kan nog tot 10 november. Bestellen kan door overschrijving op marialoopschoolkinderenhelpenafrika, BE88 7350 4269 5041.

Wie het wenst, kan het logo van zijn vereniging erop laten vermelden. Logo’s dienen opgestuurd te worden naar lieveverstraete@sgfv.be. “Dank alvast om ons Afrikaproject te ondersteunen”, besluit juf Lieve. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier