De scholengemeenschap Molenland telt zeven scholen en een internaat: De Bron, Handelsinstituut Regina Pacis, het Sint-Jozefsinstituut, het Vrij Technisch Instituut en BSO-school De Ster in Tielt, Instituut Sancta Maria in Ruiselede, de sportschool in Meulebeke en het internaat KSO.

"Het bestaande studieaanbod op de huidige locaties blijft behouden en wordt op sommige plaatsen uitgebreid", aldus algemeen directeur Rik Delmotte. "Voor leerlingen met een getuigschrift basisonderwijs zal in het Handelsinstituut Regina Pacis de optie sport bestaan in het tweede jaar van de eerste graad. In Instituut Sancta Maria in Ruiselede zal de optie klassieke talen (Latijn) ook aangeboden worden. Voor leerlingen die geen getuigschrift basisonderwijs behaalden, komt er een optie sport in het VTI, een optie economie en organisatie in het Sint-Jozefsinstituut en een optie STEM-technieken in het Instituut Sancta Maria."

Betere observering en oriëntering

"Elke leerling zal op zijn niveau en volgens zijn interesses uitgedaagd worden. Per school werd het keuzegedeelte in het eerste jaar bepaald en dat is goed voor vijf lesuren per week. De keuzerichtingen moeten een betere observering en oriëntering van de leerling mogelijk maken", rondt Rik Delmotte af.

(VVC)

De scholengemeenschap Molenland telt zeven scholen en een internaat: De Bron, Handelsinstituut Regina Pacis, het Sint-Jozefsinstituut, het Vrij Technisch Instituut en BSO-school De Ster in Tielt, Instituut Sancta Maria in Ruiselede, de sportschool in Meulebeke en het internaat KSO."Het bestaande studieaanbod op de huidige locaties blijft behouden en wordt op sommige plaatsen uitgebreid", aldus algemeen directeur Rik Delmotte. "Voor leerlingen met een getuigschrift basisonderwijs zal in het Handelsinstituut Regina Pacis de optie sport bestaan in het tweede jaar van de eerste graad. In Instituut Sancta Maria in Ruiselede zal de optie klassieke talen (Latijn) ook aangeboden worden. Voor leerlingen die geen getuigschrift basisonderwijs behaalden, komt er een optie sport in het VTI, een optie economie en organisatie in het Sint-Jozefsinstituut en een optie STEM-technieken in het Instituut Sancta Maria.""Elke leerling zal op zijn niveau en volgens zijn interesses uitgedaagd worden. Per school werd het keuzegedeelte in het eerste jaar bepaald en dat is goed voor vijf lesuren per week. De keuzerichtingen moeten een betere observering en oriëntering van de leerling mogelijk maken", rondt Rik Delmotte af. (VVC)