Livestreampakketten tijdens de proclamatie in Kortrijkse Sint-Amandsbasisschool Zuid

De drie bubbels van het zesde leerjaar. © foto EDB
Redactie KW

Voor de proclamatie van het zesde leerjaar in Sint-Amandsbasisschool Zuid voorziet de school in samenwerking met de firma Camjo uit Harelbeke een livestream voor de ouders en familieleden. Daarenboven werden er ook livestreampakketjes uitgedeeld voor de ouders, broers en zusjes.

Donderdagavond was er proclamatie voor het zesde leerjaar in Sint-Amand Zuid in Kortrijk. “Enkel de kinderen komen naar school”, aldus directeur Jan Luts. “Voor hen staat er een frituur. De directeur sprak hen toe, de kinderen dansten in hun bubbel en kregen hun diploma en hun hoedje om afscheid te nemen. De ouders konden alles meevolgen via livestream. Ze konden inloggen via een link, waarvoor ze een wachtwoord kregen.

“Bij alle browsers en smartphones kon je het evenement meevolgen”, vertellen Jo Desomviele en Wouter Rooseboom van de firma Camjo uit Harelbeke die een systeem installeerden waar het netwerk niet van vastloopt. “We gebruiken een internetplatform en van daaruit worden video- en audiobeelden verstuurd. Het netwerk van de klant heeft hier dus geen last van.”

De firma Camjo is gespecialiseerd in camerabewaking maar denkt dat deze livestreamtoepasssing in deze tijden meer en meer zal gebruikt worden voor evenementen, theatervoorstellingen, begrafenissen en bij kindercrèches waar de ouders het doen en laten van hun kroost kunnen zien op gelijk welk moment. “We kunnen zelfs wachtwoorden instellen voor een jaar of voor bepaalde tijdstippen per dag/week.”

Livestreampakketten

Aangezien er op school niet aan ouders of familieleden mag getrakteerd worden met een drankje en een hapje, zorgde men bij Sint-Amand Zuid dat de hapjes en drankjes tijdens de livestream tot bij de ouders zelf kwamen. “Daar zit een pintje in voor de papa, een wijntje voor de mama en frisdrank voor broers en zussen om toch te kunnen klinken op het getuigschrift lager onderwijs. Ook een chipje ontbreekt niet in de ‘livestreampakketten’.”

Zo kon iedereen meeklinken en toasten op het behalen van het getuigschrift van de 52 kinderen van de drie klassen van het zesde leerjaar. (EDB))

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier